Mením spojku: .link.
Pri tej príležitosti som okrem iného chcel vymeniť tesnenie (gufero) hriadeľa prevodovky. Keďže čap ovládacej páky spojky nešiel vyraziť a nechcel som to siliť aby som nepoškodil plastové púzdra otočného čapu vidlice, zdalo sa mi ako dobrý nápad oddeliť spojkovú skriňu od samotnej prevodovky a tak gufero preinštalovať.
Až taký dobrý nápad to asi nebol, pretože to akosi späť nejde zložiť. Niečo tam "zavadzia". Myslím že to je ovládanie spiatočky, ktoré neviem v akej polohe má byť vzhľadom k ozubenému kolesu spiatočky (snáď sa nemýlim). Existuje nejaký grif ako to tam šikovne dostať späť?
Okrem toho som pri odelení uvedených dielov natrafil v prevodovke na "voľne pohodený magnet" medzi ozubenými kolesami. Má tam byť správne len tak, alebo má byť niekde pripevnený??? pozeral som aj výkres, kde magnet vyobrazený je, ale z toho ako sa montuje dva krát múdry nie som
Mením spojku: http://www.bxclub.cz/profiles/yarik?kod=32&ids=yarik&gal=104793732#pc
Pri tej príležitosti som okrem iného chcel vymeniť tesnenie (gufero) hriadeľa prevodovky. Keďže čap ovládacej páky spojky nešiel vyraziť a nechcel som to siliť aby som nepoškodil plastové púzdra otočného čapu vidlice, zdalo sa mi ako dobrý nápad oddeliť spojkovú skriňu od samotnej prevodovky a tak gufero preinštalovať.
Až taký dobrý nápad to asi nebol, pretože to akosi späť nejde zložiť. Niečo tam "zavadzia". Myslím že to je ovládanie spiatočky, ktoré neviem v akej polohe má byť vzhľadom k ozubenému kolesu spiatočky (snáď sa nemýlim). Existuje nejaký grif ako to tam šikovne dostať späť? :nevim
Okrem toho som pri odelení uvedených dielov natrafil v prevodovke na "voľne pohodený magnet" medzi ozubenými kolesami. Má tam byť správne len tak, alebo má byť niekde pripevnený??? pozeral som aj výkres, kde magnet vyobrazený je, ale z toho ako sa montuje dva krát múdry nie som :-p
Nazdar jardo ked chces poradit zavolaj som na telefone rad ti pomozem tieto prevodovky som uz robil viem ako na to.
Nazdar jardo ked chces poradit zavolaj som na telefone rad ti pomozem tieto prevodovky som uz robil viem ako na to.
Tak na umiestnenie toho magnetu som prišiel.
Už len spojková skriňa a prevodovka akosi do seba nechcú zapasovať...
Tak na umiestnenie toho magnetu som prišiel.
Už len spojková skriňa a prevodovka akosi do seba nechcú zapasovať...
No tak s tím ti nepomůžu, jen ti ale řeknu, taková blbost by mě teda nenapadla jako tebe Ta vidlice spojky jde dát bokem, stačí ty plastové futra vycvaknout ( 2 zoubky po straně) a povytáhneš to celé, dáš trochu bokem a dostaneš se na tu hlavní hřídel ... A pokud si pamatuju, tak ten kolík co to zajišťuje tu horní páku, tak je na něm matice, která slouží jako vytahovák toho zajišťovacího čepu. Ale jde to vyměnit i bez toho, jak píšu .... A plastové pouzdra jdou koupit nové a máš to bez vůlí , jako nové ... nestojí moc.
No tak s tím ti nepomůžu, jen ti ale řeknu, taková blbost by mě teda nenapadla jako tebe :-) Ta vidlice spojky jde dát bokem, stačí ty plastové futra vycvaknout ( 2 zoubky po straně) a povytáhneš to celé, dáš trochu bokem a dostaneš se na tu hlavní hřídel ... A pokud si pamatuju, tak ten kolík co to zajišťuje tu horní páku, tak je na něm matice, která slouží jako vytahovák toho zajišťovacího čepu. Ale jde to vyměnit i bez toho, jak píšu .... A plastové pouzdra jdou koupit nové a máš to bez vůlí , jako nové ... nestojí moc.
Skúšal som samozrejme najprv aj tento variant, ale tak to nefunguje
Budem museť vytiahnúť skladacieho žolíka
Skúšal som samozrejme najprv aj tento variant, ale tak to nefunguje:-(
Budem museť vytiahnúť skladacieho žolíka:-p