Zdravím, kúpil som jedno 4WD vo vrak stave, snažím sa ho dať dokopy. Motor je tam dosť zbastlenina, pôvodne tam mal byť DDZ. Ale je tam namontovaný D2E s karburatorom Solex solex f16075 asi z 1.6tky. Nesedia na tom hadice, nič, je to taká zlepenina..
Chcel by som to mať v kope, a mám preto otázku.. je možné to prerobiť na DKZtko? Že by som len vymenil vstrekovanie-sanie a kabeláž. Alebo je aj iné nastavenie vačky atd?
Tento motor ide pekne, ale nič nesedí, je tam proste nabastlený. S DKZtkom som mal dobré skúsenosti.
P.S: nevšímajte si váhu vzduchu nemal som Dčkové sanie, tak som jednu poškodenú upravil ako airbox
Zdravím, kúpil som jedno 4WD vo vrak stave, snažím sa ho dať dokopy. Motor je tam dosť zbastlenina, pôvodne tam mal byť DDZ. Ale je tam namontovaný D2E s karburatorom Solex solex f16075 asi z 1.6tky. Nesedia na tom hadice, nič, je to taká zlepenina..
Chcel by som to mať v kope, a mám preto otázku.. je možné to prerobiť na DKZtko? Že by som len vymenil vstrekovanie-sanie a kabeláž. Alebo je aj iné nastavenie vačky atd?
Tento motor ide pekne, ale nič nesedí, je tam proste nabastlený. S DKZtkom som mal dobré skúsenosti.
P.S: nevšímajte si váhu vzduchu :D nemal som Dčkové sanie, tak som jednu poškodenú upravil ako airbox
Přílohy: DSCN5939b.jpg ( 195459b ) - BX 19 Mix
Oprava: vyzerá to na dobastlený DDZ karburator s D2E blokom a hlavou..kompresny pomer je rovnaky ale asi bude iná vačka..takže tam mám karburator 120k, ale vačka a hlava je na 107k
Oprava: vyzerá to na dobastlený DDZ karburator s D2E blokom a hlavou..kompresny pomer je rovnaky ale asi bude iná vačka..takže tam mám karburator 120k, ale vačka a hlava je na 107k
Ak sa doma niekomu váľa DDZtko nech sa ozve..stačí mi holomotor..alebo celé DKZ aj s kabelazou
Ak sa doma niekomu váľa DDZtko nech sa ozve..stačí mi holomotor..alebo celé DKZ aj s kabelazou
DDZ karburator ? co to ? neni prehodena len bizuteria okolo motora ? rozhodne ale chod do DDZ, je to lepsie vstrekovanie ako DKZ ... Mas vo vyfuku dieru pre lambdu ? Na prevodovke dieru pre cidlo polohy zotrvaku ?
DDZ karburator ? co to ? neni prehodena len bizuteria okolo motora ? rozhodne ale chod do DDZ, je to lepsie vstrekovanie ako DKZ ... Mas vo vyfuku dieru pre lambdu ? Na prevodovke dieru pre cidlo polohy zotrvaku ?
myslim jednobod karburator ..je lepsi ako multipoint? DKZ som mal v GTi, motronic m1.3
DKZ 122HP, 150Nm, Bosch Motronic M1.3
DDZ 120HP, 158Nm, Solex Fenix 1B -chyba v tabulke asi..DDZ má mať 80kW=110 koní
Na DKZtko mám jednu ponuku, asi to pojdem zajtra obzret.. na motronic mám neaké nd z 16V napr rampu, vahy vzduchu.. na DDZ nemám nič
16V motor tam pchať nechcem, lebo to je 4WD s klímou a zrušil by som aj to minimum prístupu čo tam je Myslím že rozdiel vo výkone je nebadatelny. Musím si vypočuť ten DKZ.. lebo moj akože DDZ má krásny chod na volnobeh aj pekne ide..len ten výkon mu chýba, z dôvodu že blok je D2A (nie D2E ako som si myslel..)
myslim jednobod karburator ..je lepsi ako multipoint? DKZ som mal v GTi, motronic m1.3
DKZ 122HP, 150Nm, Bosch Motronic M1.3
DDZ 120HP, 158Nm, Solex Fenix 1B -chyba v tabulke asi..DDZ má mať 80kW=110 koní
Na DKZtko mám jednu ponuku, asi to pojdem zajtra obzret.. na motronic mám neaké nd z 16V napr rampu, vahy vzduchu.. na DDZ nemám nič
16V motor tam pchať nechcem, lebo to je 4WD s klímou a zrušil by som aj to minimum prístupu čo tam je :D Myslím že rozdiel vo výkone je nebadatelny. Musím si vypočuť ten DKZ.. lebo moj akože DDZ má krásny chod na volnobeh aj pekne ide..len ten výkon mu chýba, z dôvodu že blok je D2A (nie D2E ako som si myslel..)
ked ja bych radšej DKZ ..ponuka co som dostal bol odrb.. dvaja cigani, motor som nevidel..ze zaplat a donesieme ho za chvilu..háá..len som pálil co najdalej
ked ja bych radšej DKZ ..ponuka co som dostal bol odrb.. dvaja cigani, motor som nevidel..ze zaplat a donesieme ho za chvilu..háá..len som pálil co najdalej
DDZ je urcite lepsi ... inak DDZ boli dva druhy .. slabsi a silnejsi ( daval sa do 4WD, mozno aj do inych modelov neviem ) ... DDZ nema vahu vzduchu, ma elektronicke zapalovanie, celkove ten jednobod jazdi lepsie a menej sa sral. Inak nie je to jednobod karburator ... ale jednobod vstrekovanie U DDZ ti akurat ani rampa ani vaha vzduchu na nic nebude u DDZ jedine co odchadza niekedy je potak na polohu plynu inak to proste jazdi ...
DDZ je urcite lepsi ... inak DDZ boli dva druhy .. slabsi a silnejsi ( daval sa do 4WD, mozno aj do inych modelov neviem ) ... DDZ nema vahu vzduchu, ma elektronicke zapalovanie, celkove ten jednobod jazdi lepsie a menej sa sral. Inak nie je to jednobod karburator :-D ... ale jednobod vstrekovanie :-D U DDZ ti akurat ani rampa ani vaha vzduchu na nic nebude :) u DDZ jedine co odchadza niekedy je potak na polohu plynu inak to proste jazdi ...
inak sa teraz pozeram na tu tvoju fotku to vyzera ako jednobod 1.6tka starsia este s rozdelovacom ...
inak sa teraz pozeram na tu tvoju fotku to vyzera ako jednobod 1.6tka starsia este s rozdelovacom ...
Nazdar Tiefko, ty máš nejaké skúsenosti s DDZ-tkom, že? Skúšal som si to tu pohľadať, ale nejak mi nefunguje vyhľadávanie...
BtW: Mne sa zdá, že na tom obrázku je zväčša motor DDZ, podľa umiestnenia MAP a regulátora otáčok. 1.6 tky ho majú pri nádržke LHM, či? T.....nX, ty si najprv rozmysli čo chceš, citujem: "Ak sa doma niekomu váľa DDZtko nech sa ozve".
Nazdar Tiefko, ty máš nejaké skúsenosti s DDZ-tkom, že? Skúšal som si to tu pohľadať, ale nejak mi nefunguje vyhľadávanie...:-(
BtW: Mne sa zdá, že na tom obrázku je zväčša motor DDZ, podľa umiestnenia MAP a regulátora otáčok. 1.6 tky ho majú pri nádržke LHM, či? T.....nX, ty si najprv rozmysli čo chceš, citujem: "Ak sa doma niekomu váľa DDZtko nech sa ozve".
No takto..aktuálne investujem do chýbajúcich častí 4WD..(bolo za lacno), takže je na ceste kardán, rozvovovka, príruba prevodovky, mierka oleja 4WD, oleje Total transmission x4.
Motor si nechám na koniec. Podla predajcu je všetko z DDZ len motor sa prehodil za D2A blok.
Príde mi to také lenivšie..aj TurboD bolo živšie ..pravda kombi a 4wd má tu hmotnost trocha vyššiu.
Skúmam či sa tam nedá strčiť TurboD, lebo je to vďačný motor na úpravy..stačí mu pridať dve otáčky na turbe, pootočiť akceleračný konus na bosch pumpe a ide to ako malá raketka..
DKZ som mal rok, a viem že to bolo živé akurát, kdejaké audi mi nestačilo v kopci Mal krásny záťah až niekam po 3-4 000 otáčok.. preto tam nechcem 16V lebo ten pri 3-4tis len začína a nerobilo by to dobre pohonu. Aj ten vyšší krútiaci moment.
DDZ požiadavku teda predbežne ruším..ešte uvidím (nevyhadzujte )
Pripájam foto DDZ detail
No takto..aktuálne investujem do chýbajúcich častí 4WD..(bolo za lacno), takže je na ceste kardán, rozvovovka, príruba prevodovky, mierka oleja 4WD, oleje Total transmission x4.
Motor si nechám na koniec. Podla predajcu je všetko z DDZ len motor sa prehodil za D2A blok.
Príde mi to také lenivšie..aj TurboD bolo živšie ..pravda kombi a 4wd má tu hmotnost trocha vyššiu.
Skúmam či sa tam nedá strčiť TurboD, lebo je to vďačný motor na úpravy..stačí mu pridať dve otáčky na turbe, pootočiť akceleračný konus na bosch pumpe a ide to ako malá raketka..
DKZ som mal rok, a viem že to bolo živé akurát, kdejaké audi mi nestačilo v kopci :-d Mal krásny záťah až niekam po 3-4 000 otáčok.. preto tam nechcem 16V lebo ten pri 3-4tis len začína a nerobilo by to dobre pohonu. Aj ten vyšší krútiaci moment.
DDZ požiadavku teda predbežne ruším..ešte uvidím (nevyhadzujte :-d)
Pripájam foto DDZ detail
Přílohy: WP_20141012_004.jpg ( 233004b ) - BX 19 DDZ
yarik: jojo, ddz-tko som mal, este v "GT"-cku, skvele to jazdilo malo to najkulturnejsi chod zo vsetkych benzinakov co som mal ...
yarik: jojo, ddz-tko som mal, este v "GT"-cku, skvele to jazdilo :) malo to najkulturnejsi chod zo vsetkych benzinakov co som mal ...
a nedá sa neak DDZ poladiť? Na 16V sa dalo aspoň s tým CO2 šróbom na váhe
a nedá sa neak DDZ poladiť? Na 16V sa dalo aspoň s tým CO2 šróbom na váhe :-d
Auto ide na šrot, nebolo legalizovatelne.. ak ma niekto zajem o DDZ elektroniku/ karb je k dispozicii za srotovny prispevok.
Auto ide na šrot, nebolo legalizovatelne.. ak ma niekto zajem o DDZ elektroniku/ karb je k dispozicii za srotovny prispevok.
nahoď foto tajkůn,čeho se zbavuješ....
apropo ...z čeho je napájan otáčkoměr na ddz...? drhnul jsem blok,převodovku ,čistil a do něčeho jsem drbl ,nejde otáčkoměr.....
z čeho jde impulz....? dráty jsem šel jeden po druhým a impulz mám rozpojen
nahoď foto tajkůn,čeho se zbavuješ....
apropo ...z čeho je napájan otáčkoměr na ddz...? drhnul jsem blok,převodovku ,čistil a do něčeho jsem drbl ,nejde otáčkoměr.....
z čeho jde impulz....? dráty jsem šel jeden po druhým a impulz mám rozpojen
impulz ide od cievky najskor.. v pozdejsich modeloch moze ist zo zosilovaca zapalovania
impulz ide od cievky najskor.. v pozdejsich modeloch moze ist zo zosilovaca zapalovania
Přílohy: WP_20141012_003.jpg ( 246473b ) - DDZ WP_20141012_004.jpg ( 233004b ) - DDZ2
Zbavujem sa celeho auta..pojde na demolition derby este z neho potom demontujem pavuky a par veci na 4x4
Zbavujem sa celeho auta..pojde na demolition derby :-d este z neho potom demontujem pavuky a par veci na 4x4