Zdravíčko pánové, víte kde bych mohl najít něco o podvozku BX 4x4 z roku 90? Má to stálý pohon všech kol, nebo se přiřazuje jako u subaru justy? (BX 4x4 1.9 kombík vstřik z roku 90 150 000km najeto) Mam strach že to nebude fungovat a neni jich moc takže taky mam strach o nahradni dily ktere jsou jine kvůli pohonu všech kol
Zdravíčko pánové, víte kde bych mohl najít něco o podvozku BX 4x4 z roku 90? Má to stálý pohon všech kol, nebo se přiřazuje jako u subaru justy? (BX 4x4 1.9 kombík vstřik z roku 90 150 000km najeto) Mam strach že to nebude fungovat a neni jich moc takže taky mam strach o nahradni dily ktere jsou jine kvůli pohonu všech kol
Sakra!!! ono to má vzadu torsen!! dyť to ma uzavěrky uplně všude! do pytle nechapu jak je možny že to auto nemam! Dík moc, musím ho mít
Sakra!!! ono to má vzadu torsen!! dyť to ma uzavěrky uplně všude! do pytle nechapu jak je možny že to auto nemam! Dík moc, musím ho mít :-D
Darja dala vyčerpávající "instalaterskou" odpověď... Jinak si dej pozor na středové ložisko kardanu, nové stojí dnes už cca 5000,- (dříve kolem 3500,-) a podívej se na silentblok mezi spojem motoru s převodovkou a nápravnicí, na 4x4 dost odchází (hlavně díky zapomenuté zapnuté uzávěrce na pevném povrchu - to nevyjedeš ani z parkoviště, jak se to kroutí...omylem se mi to jednou povedlo, ovládání je hned vedle spínačů zadních oken). Jinak uzávěrka je elektrická, spínaná na středovém panelu, a měla by sama vypadnout při rychlosti nad 60 km/h, ale... řadí a vyřazuje se za klidu vozidla a po vyřazení uzávěrky je lepší krátce prudce couvnout, aby byla jistota... Jinak BX 4x4 dokáže proti dvoukolkám neuvěřitelné věci...
Darja dala vyčerpávající "instalaterskou" odpověď... Jinak si dej pozor na středové ložisko kardanu, nové stojí dnes už cca 5000,- (dříve kolem 3500,-) a podívej se na silentblok mezi spojem motoru s převodovkou a nápravnicí, na 4x4 dost odchází (hlavně díky zapomenuté zapnuté uzávěrce na pevném povrchu - to nevyjedeš ani z parkoviště, jak se to kroutí...omylem se mi to jednou povedlo, ovládání je hned vedle spínačů zadních oken). Jinak uzávěrka je elektrická, spínaná na středovém panelu, a měla by sama vypadnout při rychlosti nad 60 km/h, ale... řadí a vyřazuje se za klidu vozidla a po vyřazení uzávěrky je lepší krátce prudce couvnout, aby byla jistota... Jinak BX 4x4 dokáže proti dvoukolkám neuvěřitelné věci...
Kanyza: vadi snad, ze jsem zverejnila odkaz na instalaterovy stranky? kdyby sem Mira chodil casteji, jiste by on napsal DOOPRAVDY "vycerpavajici" odpoved, verim, ze on ma o 4x4 velmi velke znalosti a clanek ma na svem webu moc dobre napsany
Kanyza: vadi snad, ze jsem zverejnila odkaz na instalaterovy stranky? kdyby sem Mira chodil casteji, jiste by on napsal DOOPRAVDY "vycerpavajici" odpoved, verim, ze on ma o 4x4 velmi velke znalosti a clanek ma na svem webu moc dobre napsany :-)
Jezinko, to nebylo vůbec myšleno ve zlém... Měli jsem jednoho profesora na stavbu strojů, technické kreslení a mechaniku, a ten říkával: ".... nemusíte si to pamatovat zpaměti, ale musíte vždycky vědět, kde to najít.." A Tys´ věděla hned....
Jezinko, to nebylo vůbec myšleno ve zlém... Měli jsem jednoho profesora na stavbu strojů, technické kreslení a mechaniku, a ten říkával: ".... nemusíte si to pamatovat zpaměti, ale musíte vždycky vědět, kde to najít.." A Tys´ věděla hned....
Darja dala velice krátkou ale vyčerpávající odpověď .... jinak co se týče diferenciálů u BX 4x4 připravuji toho na stránky trochu více. Řezy, nákresy a teď ještě vytvářím pohyblivé schéma uzávěrky mezinápravy.
Darja dala velice krátkou :-) ale vyčerpávající odpověď .... jinak co se týče diferenciálů u BX 4x4 připravuji toho na stránky trochu více. Řezy, nákresy a teď ještě vytvářím pohyblivé schéma uzávěrky mezinápravy.
Tak už ma čtyřkolku akorat mam dojem že se mi brzo rozpadne.. Po cestě od prodavajiciho mi začla vyskakovat pětka a na trojku a dvojku se ozyvaji převodovka. Když vystoupim a necham ho byt s nastartovanym motorem, pak jej vypnu a nastavim vyšku na teren, zvedne se sotva o prd. Taky pořád cvaká něco pod kapotou.. to bude asi to čerpadlo, co vhani kapalinu do hlavni koule. Klepou napravy-asi čepy a cuka motor.. Taky jsem zatím nepřišel na to kde se leje olej do motoru Ale to co jsem s tim vyjel a ojetych zimakach.. neuvěřitelne. Jakou barvu má mít LHM v tom zásobníku do kterehe vede halda hadic hadiček a trubiček?
A vůbec někde mezi motorem a kolama je vůle jako kráva.. ale nenni rezavy, jenom na rozhrani prahu a blatniku pod zadníma dveřma. Pán tvrdil že akorát nejdou otevřít centrálem zadní dveře, že asi bude jenom vypojeny kablik, a byly zamvřene na dětskou pojistku. Muj prvni citroen, moje auto je zrale na vyměnu kupy věci, ale tenhle model bych bral fungl novy bez vahani
ps.: nevitě někdo jestli se da do meho bx 4wd namontovat převodovka z normální 1.9 benz?
Tak už ma čtyřkolku akorat mam dojem že se mi brzo rozpadne.. Po cestě od prodavajiciho mi začla vyskakovat pětka a na trojku a dvojku se ozyvaji převodovka. Když vystoupim a necham ho byt s nastartovanym motorem, pak jej vypnu a nastavim vyšku na teren, zvedne se sotva o prd. Taky pořád cvaká něco pod kapotou.. to bude asi to čerpadlo, co vhani kapalinu do hlavni koule. Klepou napravy-asi čepy a cuka motor.. Taky jsem zatím nepřišel na to kde se leje olej do motoru :-D Ale to co jsem s tim vyjel a ojetych zimakach.. neuvěřitelne. Jakou barvu má mít LHM v tom zásobníku do kterehe vede halda hadic hadiček a trubiček?
A vůbec někde mezi motorem a kolama je vůle jako kráva.. ale nenni rezavy, jenom na rozhrani prahu a blatniku pod zadníma dveřma. Pán tvrdil že akorát nejdou otevřít centrálem zadní dveře, že asi bude jenom vypojeny kablik, a byly zamvřene na dětskou pojistku. Muj prvni citroen, moje auto je zrale na vyměnu kupy věci, ale tenhle model bych bral fungl novy bez vahani
ps.: nevitě někdo jestli se da do meho bx 4wd namontovat převodovka z normální 1.9 benz?
Ahoj, nejdriv zkus si projit par clanku u nas na klubu Treba jak si BX projit pred koupi a po koupi-clanky jsou zde: .link.
Pak si zkus ocima proletet neco o hydraulickem odpruzeni: .link.
a olej se leje do cerneho vicka (k otevreni trochu sily je potreba), situovano byva uprostred motoroveho prostoru
jooo a kdyz bdes chtit, zaloz si profil, kam muzes treba dat fotky a podrobnejsi informace o BX, at vsichni vedi, o co jde
Ahoj, nejdriv zkus si projit par clanku u nas na klubu :-) Treba jak si BX projit pred koupi a po koupi-clanky jsou zde: http://www.bxclub.cz/page/kod-39/sub-19.html
Pak si zkus ocima proletet neco o hydraulickem odpruzeni: http://www.bxclub.cz/page/kod-39/sub-26.html
a olej se leje do cerneho vicka (k otevreni trochu sily je potreba), situovano byva uprostred motoroveho prostoru :-)
jooo a kdyz bdes chtit, zaloz si profil, kam muzes treba dat fotky a podrobnejsi informace o BX, at vsichni vedi, o co jde ;-)
to jsi teda koupil křáp.no nic,k věci.pokud bys ho chtěl opravit a nechat si ho,tak vím o 1,9GTi 4x4,kastle bude shnilá,ale pohybové ústrojí je O.K...ale již 5let nejezdí,takže jak píšu kastle a i hydro bude v háji.
pokud bys měl zájem,tak mi napiš
to jsi teda koupil křáp.no nic,k věci.pokud bys ho chtěl opravit a nechat si ho,tak vím o 1,9GTi 4x4,kastle bude shnilá,ale pohybové ústrojí je O.K...ale již 5let nejezdí,takže jak píšu kastle a i hydro bude v háji.
pokud bys měl zájem,tak mi napiš
nene, dík, šel bych už jedině do voňavky. Tak jsem byl u kamoše mechanika co dělá v citroenu. Říkal že je v haji spojka, jakože spojkove ložisko děla nesnesitelny kraval a převodovka je taky za zenitem.. jinak dival jsem se na to auto zespodu a vypada supr, žadna rez, žadny unik prostě nic. Necham to spravit a budu mit citroena BX 4x4 ´89 v nic moc stavu za 40 000kaček
nene, dík, šel bych už jedině do voňavky. Tak jsem byl u kamoše mechanika co dělá v citroenu. Říkal že je v haji spojka, jakože spojkove ložisko děla nesnesitelny kraval a převodovka je taky za zenitem.. jinak dival jsem se na to auto zespodu a vypada supr, žadna rez, žadny unik prostě nic. Necham to spravit a budu mit citroena BX 4x4 ´89 v nic moc stavu za 40 000kaček :-D
To sa vsetko da spravit, hydrauliku spravis to je minimalny problem, po vymene cepov silentblokov a podobnych prkotin ustanu silene zvuky - prevodovku musis vymenit ta bude po smrti, da sa zohnat s peugeot Mi16 4x4, s minimalnou upravou tam ide - inak prevodovku s benzinaku 1.9 predohrabu tam samozrejme das akurat prijdes o 4x4 a samosvor na cumaku takze vyznam nevidim.
To sa vsetko da spravit, hydrauliku spravis to je minimalny problem, po vymene cepov silentblokov a podobnych prkotin ustanu silene zvuky - prevodovku musis vymenit ta bude po smrti, da sa zohnat s peugeot Mi16 4x4, s minimalnou upravou tam ide - inak prevodovku s benzinaku 1.9 predohrabu tam samozrejme das akurat prijdes o 4x4 a samosvor na cumaku takze vyznam nevidim.