dobrý večer, potřeboval bych poradit co s předním nárazníkem.Je na něm ve spodní části prasklina otáčel jsem se na zahradě a byl tam v tráve pen, no prostě praskl nárazník tak v délve 10cm, souvislá trhlina, nevíte čím by to šlo slepit, svařit,stavit a podobně.Jaký je na to ideální kitr a jaké se mohou na ten plast použít barvy?určitě s tím budete mít nekdo zkušenosti. Děkuji vám za odpoved
dobrý večer, potřeboval bych poradit co s předním nárazníkem.Je na něm ve spodní části prasklina otáčel jsem se na zahradě a byl tam v tráve pen, no prostě praskl nárazník tak v délve 10cm, souvislá trhlina, nevíte čím by to šlo slepit, svařit,stavit a podobně.Jaký je na to ideální kitr a jaké se mohou na ten plast použít barvy?určitě s tím budete mít nekdo zkušenosti. Děkuji vám za odpoved
a ješte prosím vás, čímlepíte ochrané lišty na dveře??zkoušel sem to obostranou lepící páskou, dveře i pásku jsem odmastil, ale moc dlouho to nedrželo.děkuji za radu
a ješte prosím vás, čímlepíte ochrané lišty na dveře??zkoušel sem to obostranou lepící páskou, dveře i pásku jsem odmastil, ale moc dlouho to nedrželo.děkuji za radu
neviem ako sa listy lepia ale trhaju sa lahko aj tak sa za nimi drzi bordel
neviem ako sa listy lepia ale trhaju sa lahko :) aj tak sa za nimi drzi bordel :)
Zavarit teplom. Pri barveni ak to chces spravit kvalitne tak podklad na plasty a na to lak.
Zavarit teplom. Pri barveni ak to chces spravit kvalitne tak podklad na plasty a na to lak.
no,já jeden spravoval pájkou,ale pak jsem si půjčil od kámoše instalatéra horkovzdušnou pistoli
no,já jeden spravoval pájkou,ale pak jsem si půjčil od kámoše instalatéra horkovzdušnou pistoli
Nárazník sa dá opraviť aj sklolaminátom - z vnútornej strany. Zhora potom vytmeliť, plnič a lak.
Lišty lepiť obojstranou lepiacou páskou (penovou). nie každá je ale vhodná. okrem odmastenia pomôže povrch aj nahriať. teraz postačí aj slnko
Nárazník sa dá opraviť aj sklolaminátom - z vnútornej strany. Zhora potom vytmeliť, plnič a lak.
Lišty lepiť obojstranou lepiacou páskou (penovou). nie každá je ale vhodná. okrem odmastenia pomôže povrch aj nahriať. teraz postačí aj slnko:-)
Použil jsem vteřinové lepidlo s aktivátorem, které lepí ABS plasty.
Nárazník na XMku drží dodnes...
Použil jsem vteřinové lepidlo s aktivátorem, které lepí ABS plasty.
Nárazník na XMku drží dodnes...
no asi to zkusím nahřát tou pistolí, tolepidlo nemužu nejak levne sehnat, jenom sem našel nejaké speciální, 40 mililitrů za 500kč, to sekudnové nemůžu sehnat
no asi to zkusím nahřát tou pistolí, tolepidlo nemužu nejak levne sehnat, jenom sem našel nejaké speciální, 40 mililitrů za 500kč, to sekudnové nemůžu sehnat:(
Rozhodne plasty varit, nebo kratkodobe lepit. Lamino x plast je zoufalost, oba materialy pracuji jinak. Samozrejme, se daji spojit, poradne zbrouseni, odmasteni a prositi niti, zalaminovat, dotmelit a pak se modlit.
Nejlepsi je zavarit. V praze je nekolik klucinu, co za maly peniz zavari naraznik, dotmeli a vy si ho jdete jen prelakovat...
Rozhodne plasty varit, nebo kratkodobe lepit. Lamino x plast je zoufalost, oba materialy pracuji jinak. Samozrejme, se daji spojit, poradne zbrouseni, odmasteni a prositi niti, zalaminovat, dotmelit a pak se modlit.
Nejlepsi je zavarit. V praze je nekolik klucinu, co za maly peniz zavari naraznik, dotmeli a vy si ho jdete jen prelakovat...
ja by som ten naraznik vyhodil to ja je raz prasknute to ta prasklina vyleze na prednu kapotu prejde cez predne sklo az do kufru a auto sa rozpoli ja by som to neriskoval ...PS zavarit alebo prenitovat, tmelu trochen zabrusit plnic zaklad a lak ...ajeto
ja by som ten naraznik vyhodil to ja je raz prasknute to ta prasklina vyleze na prednu kapotu prejde cez predne sklo az do kufru a auto sa rozpoli ja by som to neriskoval :))...PS zavarit alebo prenitovat, tmelu trochen zabrusit plnic zaklad a lak ...ajeto :)
yariku, ja jsem napsala, ze se tyhle materialy daji spojit, ale je to dost slozite a mezi nama, nezaruci ti nikdo, ze to nepopraska po pul roce.. Takze sis to mohl odpustit... Fakt radsi nic nepsat sem, mel si pravdu, ze radit je naprd....
yariku, ja jsem napsala, ze se tyhle materialy daji spojit, ale je to dost slozite a mezi nama, nezaruci ti nikdo, ze to nepopraska po pul roce.. Takze sis to mohl odpustit... Fakt radsi nic nepsat sem, mel si pravdu, ze radit je naprd....
ja mam tiez prasknuty zadny naraznik ale je to asi 20cm ,asi bude najlepsie vytvarovat pod to plech zlapit prenitovat zatmelit
ja mam tiez prasknuty zadny naraznik ale je to asi 20cm ,asi bude najlepsie vytvarovat pod to plech zlapit prenitovat zatmelit
mohol som si to odpustiť. na budúce si to odpustím. je to asi skôr tak, ako si napísal ty a to z dvoch dôvodov:
1. neuvedomil som si, že sa jedná na 99% o bežný - nelaminátový nárazník, t.j. nietaký aký som laminoval ja
2. tiež som to nelaminoval polyesterovou živicou (ľudovo nazývané aj sklolaminátom) bežne dostupným v sieti hypermarketov (niekedy dokonca môže vzniknúť zámena s epoxidom), ale špeci "laminátom" od kamaráta.
takže tak.
inak ak namáš možnosť to zavariť, tak by to šlo aj štýlom ako načrtol tomass, za predpokladu že si primerane šikovný a prasklina nie je na nejakom divokom mieste. Odporúčal by som ešte na koniec praskliny navrtať dieru, aby sa nešírila ďalej. a potom to podložiť trebárs plechom, vytmeliť a prelakovať.
mohol som si to odpustiť. na budúce si to odpustím. je to asi skôr tak, ako si napísal ty a to z dvoch dôvodov:
1. neuvedomil som si, že sa jedná na 99% o bežný - nelaminátový nárazník, t.j. nietaký aký som laminoval ja
2. tiež som to nelaminoval polyesterovou živicou (ľudovo nazývané aj sklolaminátom) bežne dostupným v sieti hypermarketov (niekedy dokonca môže vzniknúť zámena s epoxidom), ale špeci "laminátom" od kamaráta.
takže tak.
inak ak namáš možnosť to zavariť, tak by to šlo aj štýlom ako načrtol tomass, za predpokladu že si primerane šikovný a prasklina nie je na nejakom divokom mieste. Odporúčal by som ešte na koniec praskliny navrtať dieru, aby sa nešírila ďalej. a potom to podložiť trebárs plechom, vytmeliť a prelakovať.
laminat na laminat je ok, ale normalni plastovy naraznik je humus. To jsme zkouseli na kobyle na zadnim narazniku a po par mesicich se to zacalou loupat jak lepra LOL Leda pro prosit niti (jak to delal myslim instalater), ale zavareni je asi nejspolehlivejsi i kdyz ani na to ti nikdo neda zaruku
laminat na laminat je ok, ale normalni plastovy naraznik je humus. To jsme zkouseli na kobyle na zadnim narazniku a po par mesicich se to zacalou loupat jak lepra LOL :-) Leda pro prosit niti (jak to delal myslim instalater), ale zavareni je asi nejspolehlivejsi i kdyz ani na to ti nikdo neda zaruku :-(
ja to udelal nejlip protoze jsem hrozne chytry!!! svuj rozbity naraznik jsem vymenil za naraznik ktery je v poradku.Dobre ne)
ja to udelal nejlip protoze jsem hrozne chytry!!! svuj rozbity naraznik jsem vymenil za naraznik ktery je v poradku.Dobre ne:-)))