Chtěl bych si dodělat do svého BXka klimu, za kolik se dá sehnat? Co to všechno obnáší, je to velký zásah do auta? díky
Chtěl bych si dodělat do svého BXka klimu, za kolik se dá sehnat? Co to všechno obnáší, je to velký zásah do auta? díky
Nova stoji zhruba 30 tisic, starsia sa da kupit povedzme do 10 tisic ( pripadne kupit nejake polopojazdne auto s klimou )
Zasadny problem je kdyz kupis klimu nefunkcnu tak bude najskor zadrety kompresor, pripadne mrtvy chladic, mrtvy vysoucec, popraskane hadice pripadne zadrety tlakovy ventil. Tzn budu tam investicie do novych dielov.
Hadice sa daju nechat spravit na mieru za zlomok ceny ale vysousec a ventil by mal byt novy. Chladic sa tiez da v urcitych meziach opravit.
Pak uz len treba vyhodit palubku, namiesto povodneho vzduchoveho boxu nasadit novy s klimatizacie, nasrubovat kompresor, natiahnut k nemu remen, nasadit chladic, hadice, elektriku a najst sikovneho fachmana ktory to vycisti, natlakuje a skontroluje. Pripadne si este mzoes spravit mechaniku prepinania vnutorneho a voknajsieho obehu ale nutne to nie je. A pak uz len klimujes
Nova stoji zhruba 30 tisic, starsia sa da kupit povedzme do 10 tisic ( pripadne kupit nejake polopojazdne auto s klimou )
Zasadny problem je kdyz kupis klimu nefunkcnu tak bude najskor zadrety kompresor, pripadne mrtvy chladic, mrtvy vysoucec, popraskane hadice pripadne zadrety tlakovy ventil. Tzn budu tam investicie do novych dielov.
Hadice sa daju nechat spravit na mieru za zlomok ceny ale vysousec a ventil by mal byt novy. Chladic sa tiez da v urcitych meziach opravit.
Pak uz len treba vyhodit palubku, namiesto povodneho vzduchoveho boxu nasadit novy s klimatizacie, nasrubovat kompresor, natiahnut k nemu remen, nasadit chladic, hadice, elektriku a najst sikovneho fachmana ktory to vycisti, natlakuje a skontroluje. Pripadne si este mzoes spravit mechaniku prepinania vnutorneho a voknajsieho obehu ale nutne to nie je. A pak uz len klimujes :)
a klíma Peugeotu 405 je zhodná s BX ? niesom si istý ale tá sa robila ako automatická v neskorých rokoch aj pre U.S
a klíma Peugeotu 405 je zhodná s BX ? niesom si istý ale tá sa robila ako automatická v neskorých rokoch aj pre U.S
Tak mám po rozvodech vanu mám už hliníkovou z druhého auta to mám vyndané a nechám prubnout díly a pokud bude vše ok tak to snad tento měsíc namontuju. Jak říkal tief jde všechno ale je to drbárna. )
Tak mám po rozvodech vanu mám už hliníkovou z druhého auta to mám vyndané a nechám prubnout díly a pokud bude vše ok tak to snad tento měsíc namontuju. Jak říkal tief jde všechno ale je to drbárna. :-)))