Nazdar všetci. Mám problém so spínacou skrinkou, keď vložím do nej kľúč a štartujem ostáva visieť štartér, nevráti kľuč späť. Je hotová skrinka?
Nazdar všetci. Mám problém so spínacou skrinkou, keď vložím do nej kľúč a štartujem ostáva visieť štartér, nevráti kľuč späť. Je hotová skrinka?
Tohle mi spínačka v BXu taky dělala-v mrazech se nevracela ze startovací polohy.Já byl línej s tím něco dělat-až tak mi to nevadilo-a vracel jsem to ručně Pravděpodobně by pomohlo rozebrat a vyčistit,popřípadě aspoň prostříknout nějakým mazadlem.
Tohle mi spínačka v BXu taky dělala-v mrazech se nevracela ze startovací polohy.Já byl línej s tím něco dělat-až tak mi to nevadilo-a vracel jsem to ručně :-) Pravděpodobně by pomohlo rozebrat a vyčistit,popřípadě aspoň prostříknout nějakým mazadlem.
Existuje metoda, jde jen o to zda máš trpělivost. Spínačka se vymontuje, oddělí se elektrická část s jazykem a celá se napustí WDčkem či jiným přípravkem na podobné bázi. Po cca jednom dni a pravidelném rozhýbáváním stavítek klíčkem a protáčením milý zámek důkladně vystříkáš sprejem na čištění brzd, abys odstranil uvolněné nečistoty a oxidy z vnitřku. Necháš jej celý vyschnout na nějakém topení, tak půlhodinku a nasypeš do klíčové dírky mletý grait, jemńounký a opět klíčkem rozš´touráš a protočíš. Po téhle proceduře by se měl výrazně zámek zlepšit v jemnosti chodu a při odemykání, a měl by se zase vracet ze startovací polohy.
Existuje metoda, jde jen o to zda máš trpělivost. Spínačka se vymontuje, oddělí se elektrická část s jazykem a celá se napustí WDčkem či jiným přípravkem na podobné bázi. Po cca jednom dni a pravidelném rozhýbáváním stavítek klíčkem a protáčením milý zámek důkladně vystříkáš sprejem na čištění brzd, abys odstranil uvolněné nečistoty a oxidy z vnitřku. Necháš jej celý vyschnout na nějakém topení, tak půlhodinku a nasypeš do klíčové dírky mletý grait, jemńounký a opět klíčkem rozš´touráš a protočíš. Po téhle proceduře by se měl výrazně zámek zlepšit v jemnosti chodu a při odemykání, a měl by se zase vracet ze startovací polohy.:-d
ja si myslim že ti prdla struna dnu v spinačke.da sa to opraviť len potrebuješ trpezlivosť a tu strunu.ja som to mal tiež na mojom predchadzajucom bx
ja si myslim že ti prdla struna dnu v spinačke.da sa to opraviť len potrebuješ trpezlivosť a tu strunu.ja som to mal tiež na mojom predchadzajucom bx:palec
Ja si tiež myslím , že to bude prasknuté, skúsim to rozobrať. Ďakujem za rady.
Ja si tiež myslím , že to bude prasknuté, skúsim to rozobrať. Ďakujem za rady.
me to delalo taky a kdyz jsem to maznul grafitovym sprejem tak to zas chodilo normalne ale pak spinacka odesla do citroenackyho nebe tak nez abych shanel new nekde na vrakaci tak jsem si to predelal na spinac. ted jen zapnu a tlacitkem nastartim
me to delalo taky a kdyz jsem to maznul grafitovym sprejem tak to zas chodilo normalne :palec ale pak spinacka odesla do citroenackyho nebe :-(((( tak nez abych shanel new nekde na vrakaci tak jsem si to predelal na spinac. :-p ted jen zapnu a tlacitkem nastartim ;-)