Vypadlo mě sklo od spolujezdce..Snažil sem se ho tam jen tak natlačit a ono mi prasklo v ruce a střepy mi vletěli do oka..Jak mám nasadit sklo??Je na to postup??Mám jedno náhradní..Nechci i to prasknout..Děkuji
Vypadlo mě sklo od spolujezdce..Snažil sem se ho tam jen tak natlačit a ono mi prasklo v ruce a střepy mi vletěli do oka..Jak mám nasadit sklo??Je na to postup??Mám jedno náhradní..Nechci i to prasknout..Děkuji
sklo je usazeno v železném těle vodítek skládacích nůžek, jestliže se do toho chceš pustit s novým sklem bez vodítek, tak musíš začít nasazením vodítka. Je to lehké, defakto vyčistíš vnitřek držáku skla, očistíš gumovou vložku a sklo. Vložku celou natřeš jarem na nádobí a nasadíš do drážky, najdeš místo kde je střed skla(na spodní hraně) střed vodítka a nasuneš. Lehce upravíš polohu aby to sedělo a necháš uschnout. po dokonalém zaschnutí teprve můžeš sklo montovat do vozu, jinak se ti to bude pořád rozpadat. Na vlastní montáž do vozu, musí dolu čalounění i sametka (venkovní těsnění skla), demontovat nůžkový mechanizmus a nasadit sklo do vodítek. Pak ti to někdo musí pomoci, podrží ti sklo asi 10 až 15cm od vršku,nasadíš vodítka nůžkáče, 5ti maticemi jej přichytíš zpět a jako poslední nasadíš a utáhneš krátkou pomocnou ližinu vedení nůžek. Zkontroluješ volnost chodu a jestli sklo nepdá na špičku,(přední část) jestli jo, je krátká pomocní ližina nůžek špatně posazená v výřezu a musíš ji dát do druhé krajní polohy. Pak už jen dát zpět čalounění.
sklo je usazeno v železném těle vodítek skládacích nůžek, jestliže se do toho chceš pustit s novým sklem bez vodítek, tak musíš začít nasazením vodítka. Je to lehké, defakto vyčistíš vnitřek držáku skla, očistíš gumovou vložku a sklo. Vložku celou natřeš jarem na nádobí a nasadíš do drážky, najdeš místo kde je střed skla(na spodní hraně) střed vodítka a nasuneš. Lehce upravíš polohu aby to sedělo a necháš uschnout. po dokonalém zaschnutí teprve můžeš sklo montovat do vozu, jinak se ti to bude pořád rozpadat. Na vlastní montáž do vozu, musí dolu čalounění i sametka (venkovní těsnění skla), demontovat nůžkový mechanizmus a nasadit sklo do vodítek. Pak ti to někdo musí pomoci, podrží ti sklo asi 10 až 15cm od vršku,nasadíš vodítka nůžkáče, 5ti maticemi jej přichytíš zpět a jako poslední nasadíš a utáhneš krátkou pomocnou ližinu vedení nůžek. Zkontroluješ volnost chodu a jestli sklo nepdá na špičku,(přední část) jestli jo, je krátká pomocní ližina nůžek špatně posazená v výřezu a musíš ji dát do druhé krajní polohy. Pak už jen dát zpět čalounění.
čaute . mne sa vam neda poriadne otvoriť ani zavrieť.ide mi stale šikmo.keď ho chcem zavrieť takmusim okno pritiahnuť k sebe/vyrovnať/ a potom ma to pusti.kde mam hľadať závadu?je tam el. sťahovanie okien
čaute . mne sa vam neda poriadne otvoriť ani zavrieť.ide mi stale šikmo.keď ho chcem zavrieť takmusim okno pritiahnuť k sebe/vyrovnať/ a potom ma to pusti.kde mam hľadať závadu?je tam el. sťahovanie okien
povolená stahovačka. tapec dolů a uvidíš
povolená stahovačka. tapec dolů a uvidíš;-)
A nebo máš povolená boční vodítka okna. stačí sundat tapec jak psal misa.89 a zkontrolovat přední vodítko. To zešteluješ povolením matičky na spodku dveří.
A nebo máš povolená boční vodítka okna. stačí sundat tapec jak psal misa.89 a zkontrolovat přední vodítko. To zešteluješ povolením matičky na spodku dveří.;-)
H Hele indiáni, když jde špatně okno, kroutí se, padá na čumák a podobný pí......., nezapomeňte ho namáznout na nůžkáči a ve vodítkách nůžek. Samozřejmě, ti chytří to nejdřív vyčistí od staré, žluklé vazeliny a prachu. Sametky na boku skla se mažou pouze mýdlem.(kdo na to dá vazelinu, bude shánět novou) A drážku v níž je sametka, zkontrolovat, pokud je někde vrstvená rez, vyškrabat, zamáznout jakoukoliv barvou a vrátiz zpět sametku. Samořejmě, jakmile to někde zadrhává, celé se to kroutí a zlobí, motor od elektrických oken, lze po odšroubování 3 matiček úpně beztrestně sundat, a namontovat jej až nakonec, v jakékoliv poloze skla. Sklem lze pak pojíždět nahoru a dolu, což se využije při seštelování pomocné lyžiny a pokud půjde se stejným jemným odporem rukou po celé dráze bude na elektriku lítat nádherně. NezapomeŇte, že jsou dvě vodítka, přední, jenž vede sklo a pomocné, jenž vede nůžkáč a náklon skla.
H;-) Hele indiáni, když jde špatně okno, kroutí se, padá na čumák a podobný pí......., nezapomeňte ho namáznout na nůžkáči a ve vodítkách nůžek. Samozřejmě, ti chytří to nejdřív vyčistí od staré, žluklé vazeliny a prachu. Sametky na boku skla se mažou pouze mýdlem.(kdo na to dá vazelinu, bude shánět novou) A drážku v níž je sametka, zkontrolovat, pokud je někde vrstvená rez, vyškrabat, zamáznout jakoukoliv barvou a vrátiz zpět sametku. Samořejmě, jakmile to někde zadrhává, celé se to kroutí a zlobí, motor od elektrických oken, lze po odšroubování 3 matiček úpně beztrestně sundat, a namontovat jej až nakonec, v jakékoliv poloze skla. Sklem lze pak pojíždět nahoru a dolu, což se využije při seštelování pomocné lyžiny a pokud půjde se stejným jemným odporem rukou po celé dráze bude na elektriku lítat nádherně. NezapomeŇte, že jsou dvě vodítka, přední, jenž vede sklo a pomocné, jenž vede nůžkáč a náklon skla.:-d
hlavně zkontrolovat jestly nevyskočilo z voících lišt sám jsem to udělal za 40 minut
hlavně zkontrolovat jestly nevyskočilo z voících lišt sám jsem to udělal za 40 minut:-)))):-))))
mal som to dnes rozhadzane a nič sa mi nepodarilo,mne to pripada ako keby tie nožnice už mali voľu
mal som to dnes rozhadzane a nič sa mi nepodarilo,mne to pripada ako keby tie nožnice už mali voľu