Nazdar chcel by som sa spýtať majitelov dieslových BX na spotrebu ich milacikov diky za odpovede
Nazdar chcel by som sa spýtať majitelov dieslových BX na spotrebu ich milacikov diky za odpovede:palec
bx 1.9trd 51 kw rv.88 5.5 normál pojížka , jinak pod 6 nešel .ten byl točivý , max krouťák 2500, max speed 181.
zx 1.9 d 50 kw max krouťák 2200 max speed 162 rv96 větší setrváky na klice línej nezničitelný norma 5.1 , šel i za 4.8 ale to se táhneš jak s hnojem .teď bez katu 5.3 a vcelku svižnej na kombi
bx td 1.8 rv93 66 kw pod 5.5 nejde, norma 6, při 180 km hod asi 8 litrů . žrout gum pro těžkou nohu.
p206 hdi 1.4 2002 kolem 4
ax 1.4d 4.2
bx 1.9trd 51 kw rv.88 5.5 normál pojížka , jinak pod 6 nešel .ten byl točivý , max krouťák 2500, max speed 181.
zx 1.9 d 50 kw max krouťák 2200 max speed 162 rv96 větší setrváky na klice línej nezničitelný norma 5.1 , šel i za 4.8 ale to se táhneš jak s hnojem .teď bez katu 5.3 a vcelku svižnej na kombi
bx td 1.8 rv93 66 kw pod 5.5 nejde, norma 6, při 180 km hod asi 8 litrů . žrout gum pro těžkou nohu.
p206 hdi 1.4 2002 kolem 4
ax 1.4d 4.2
muj TRD(51KW) má tak realnou 6-7 to co piše mišák mi přide jako hodnoty nových motoru a né 20let starých dieslu s X najetejma km. a taky zaleží jakou máš šířku gum,a výfuk když sem měl ladak tak to žralo o něco víc .
muj TRD(51KW) má tak realnou 6-7 to co piše mišák mi přide jako hodnoty nových motoru a né 20let starých dieslu s X najetejma km. a taky zaleží jakou máš šířku gum,a výfuk když sem měl ladak tak to žralo o něco víc .
no mna by skôr zaujimali porovnanie spotreby u: 19D - 19RD - 19TRD a 17D - 17RD - 17TRD
no mna by skôr zaujimali porovnanie spotreby u: 19D - 19RD - 19TRD a 17D - 17RD - 17TRD
19 D a TRD je to stejný jen TRD má el výbavu. když už tak 19 D - 19 TD 17D -17/18 TD, TR je označení vybavi
19 D a TRD je to stejný :) jen TRD má el výbavu. když už tak 19 D - 19 TD 17D -17/18 TD, TR je označení vybavi;-)
djairo D,RD,TRD,TZD a podobne , niesu oznacenia motora ale vybavy v bx, tzn spotreba bude rovnaka lebo su len motory 17D,17TD a 19D v roznych verziach (zalezi od roku)
19Dčka žerú realne 5-6 a nemusis sa s tym hrat, 17TD zvládne 4,5-5l, 17D neviem
Oznacenie:
D - Diesel
T - Elektricke vybavenie napr. el okna, el siber,el zrkadla
R - Delene zadne sedacky,ostrekovac a stierac zadneho okna
E - Economic verzie s nizsou spotrebou aj vykonom
S - Special , motory so zvysenym vykonom (napr TRS) vo francuzsku oznacenie S znamena soupap = ventil
TRD- Diesel s vybavou TR
TR - elektricke okna,preskleny (plastovy) zadny stlpik podla verzie aj elektricke zrkadla a siber
i - injection (pouzity system vstrekovania paliva)
GT - Grand Turismo (auto na dlhe trasy, vyssi vykon)
GTi - Grand turismo injection
TRi - vybava TR a vstrekovanie
TG - Ine oznacenie vybavy TR
TZ - Vyssia vybava od TR ,napr central,hmlovky
TE - Vybava T s ekonomickym motorom
16Valve , 16Soupapes - 16 ventilova technologia (4 ventily na valec niesto klasickych dvoch)
Turbo - Turboduchadlo
4WD,AWD - 4x4
Break - Combi, SW
djairo D,RD,TRD,TZD a podobne , niesu oznacenia motora ale vybavy v bx, tzn spotreba bude rovnaka lebo su len motory 17D,17TD a 19D v roznych verziach (zalezi od roku)
19Dčka žerú realne 5-6 a nemusis sa s tym hrat, 17TD zvládne 4,5-5l, 17D neviem
Oznacenie:
D - Diesel
T - Elektricke vybavenie napr. el okna, el siber,el zrkadla
R - Delene zadne sedacky,ostrekovac a stierac zadneho okna
E - Economic verzie s nizsou spotrebou aj vykonom
S - Special , motory so zvysenym vykonom (napr TRS) vo francuzsku oznacenie S znamena soupap = ventil
TRD- Diesel s vybavou TR
TR - elektricke okna,preskleny (plastovy) zadny stlpik podla verzie aj elektricke zrkadla a siber
i - injection (pouzity system vstrekovania paliva)
GT - Grand Turismo (auto na dlhe trasy, vyssi vykon)
GTi - Grand turismo injection
TRi - vybava TR a vstrekovanie
TG - Ine oznacenie vybavy TR
TZ - Vyssia vybava od TR ,napr central,hmlovky
TE - Vybava T s ekonomickym motorom
16Valve , 16Soupapes - 16 ventilova technologia (4 ventily na valec niesto klasickych dvoch)
Turbo - Turboduchadlo
4WD,AWD - 4x4
Break - Combi, SW
TycoonX-no vidíš tak to to som nevedel to bude ten zlozvik ze vetsina automobiliek uvadza za veľkosťou motoru jeho typ ale dozvedel som sa aj to co som potreboval tak vam vsetkym dakujem
TycoonX-no vidíš tak to to som nevedel to bude ten zlozvik ze vetsina automobiliek uvadza za veľkosťou motoru jeho typ ale dozvedel som sa aj to co som potreboval tak vam vsetkym dakujem:-d
pro úplnost, bx tdr 88 gumy 175-65 -14 continentaly eco 3 teď motor reálné 135 tis km
bx 1.8 tdz motor přo koupi 88 tis km , teď po 6 letech 116 tis ,gumy rozměr stejné a pirelli cinturato
zx najeto od koupě což bylo 152200 teď 267300 po 5 letech , spotřeba neměné gumy léto conti 175 65 14 zima 165 70 14 barum
vše v režii oleje power magnatec 10 W 40 diesel dle intervalů,nafty od benziny a rozumný nohy .motory čistý jen td lehce prosakuje přední pravá na vaně.u déček motory suchý i převodovky...
i s dvacetiletým motorem se jezdí bohužel stejně pokud nezávodíš nebo netáhneš na kouli nepojízné kombi , to jde i za 15 l na 30 km ...............
v práci jumpy 2.0 hdi Slabší verze katastrofa 6 litrů..strašný
pro úplnost, bx tdr 88 gumy 175-65 -14 continentaly eco 3 teď motor reálné 135 tis km
bx 1.8 tdz motor přo koupi 88 tis km , teď po 6 letech 116 tis ,gumy rozměr stejné a pirelli cinturato
zx najeto od koupě což bylo 152200 teď 267300 po 5 letech , spotřeba neměné gumy léto conti 175 65 14 zima 165 70 14 barum
vše v režii oleje power magnatec 10 W 40 diesel dle intervalů,nafty od benziny a rozumný nohy .motory čistý jen td lehce prosakuje přední pravá na vaně.u déček motory suchý i převodovky...
i s dvacetiletým motorem se jezdí bohužel stejně pokud nezávodíš nebo netáhneš na kouli nepojízné kombi , to jde i za 15 l na 30 km ...............
v práci jumpy 2.0 hdi Slabší verze katastrofa 6 litrů..strašný
nevim sice proc ale ja mam na 1.8 tzd pri 195/50/15 a zapnutem audiu spotrebu 7l oleje jako palivo fritak a to jedu porad slusne. a jak jsem jel porad na podlaze tak 8.7. ale vykon perfektni jen jsem delal rozvody a musel tocit s cerpadlem a nevim jestli to je tim ???
nevim sice proc ale ja mam na 1.8 tzd pri 195/50/15 a zapnutem audiu spotrebu 7l oleje jako palivo fritak a to jedu porad slusne. a jak jsem jel porad na podlaze tak 8.7. ale vykon perfektni jen jsem delal rozvody a musel tocit s cerpadlem a nevim jestli to je tim ???
trosku jo ale je velky rozdil jezdit za 17kc za litr nez za 31 za litr a jede to skoro stejne. vyhodil jsem ten pitomej pal. fitr a hodil jiny system a jezdim perfektne akorat zhruba u 1500 otacek mi to pri startu jaksik zavibruje jako kdyz jsem mel spatne serizene cerpadlo a rachotilo to jako stary tranzit. sice mam uz najeto 320 tkm ale 180 to porad da a jezdim pohodlne
trosku jo ale je velky rozdil jezdit za 17kc za litr nez za 31 za litr a jede to skoro stejne. vyhodil jsem ten pitomej pal. fitr a hodil jiny system a jezdim perfektne akorat zhruba u 1500 otacek mi to pri startu jaksik zavibruje jako kdyz jsem mel spatne serizene cerpadlo a rachotilo to jako stary tranzit. sice mam uz najeto 320 tkm ale 180 to porad da a jezdim pohodlne
uz som pocul o tom ze dysle idu aj na olej ale netusil som ze az tak -- takze kedje akcia hypermarkete ta su velke nakupi co?
uz som pocul o tom ze dysle idu aj na olej ale netusil som ze az tak -- takze kedje akcia hypermarkete ta su velke nakupi co?
za chvilu to nebude mat vyznam citron by mal prejst na hybridne motory..uz v r 2004 dosahovali priemerku 2,8l ..
za chvilu to nebude mat vyznam :) citron by mal prejst na hybridne motory..uz v r 2004 dosahovali priemerku 2,8l ..
tak to asi pojdem vibrakovat nejaky novsi citron a ten motor narvem do bx-sa a spotreba pojde rapidne dole
tak to asi pojdem vibrakovat nejaky novsi citron a ten motor narvem do bx-sa a spotreba pojde rapidne dole:-p
taky si myslim auto s takovym pohodlim a s neuveritelnou spotrebou asi bych si ten motor sehnal
taky si myslim auto s takovym pohodlim a s neuveritelnou spotrebou asi bych si ten motor sehnal :-d
jeden uzivatel uz ma BX HDi ale vravel ze 15x motor dnu a von koli konstrukcnym upravam..
jeden uzivatel uz ma BX HDi :) ale vravel ze 15x motor dnu a von koli konstrukcnym upravam..
no to je pochopitelne keby motory uchitavali rovnako ta by si ludia nekupovali nove auta ale len motory
no to je pochopitelne keby motory uchitavali rovnako ta by si ludia nekupovali nove auta ale len motory:-))