závady na aute pokračujú ďalej, tentoraz riešim vec, že mi prestalo dobíjať baterku. Jemne sa dobíja keď tlačím na plyn inak vôbec. Neviete mi prosím poradiť ako bezpečtne zistiť čo môže byť vo veci? Dostal som tip, že odišiel napr. alternátor, ale kým kúpim nový za (60€) chcel by som mať istotu, že chybný je práve on. Ďakujem
Dobrý,
závady na aute pokračujú ďalej, tentoraz riešim vec, že mi prestalo dobíjať baterku. Jemne sa dobíja keď tlačím na plyn inak vôbec. Neviete mi prosím poradiť ako bezpečtne zistiť čo môže byť vo veci? Dostal som tip, že odišiel napr. alternátor, ale kým kúpim nový za (60€) chcel by som mať istotu, že chybný je práve on. Ďakujem
pripoj voltmeter na baterku a pri chode motoru by malo byt 14.2 voltu aj ked zapnes svetla, poripade ampermeter ci ide prud do baterky ale davaj pozor nesmies prerusit obvod pri merani prudu lebo inak odpalis altik repas altiku zvladnes do 20 eury a to je vymena lozist uhlikov a zberacich kruzkov regulator a ani usmernovaci mostik nezvyknu odchadzat
pripoj voltmeter na baterku a pri chode motoru by malo byt 14.2 voltu aj ked zapnes svetla, poripade ampermeter ci ide prud do baterky ale davaj pozor nesmies prerusit obvod pri merani prudu lebo inak odpalis altik:-d repas altiku zvladnes do 20 eury a to je vymena lozist uhlikov a zberacich kruzkov regulator a ani usmernovaci mostik nezvyknu odchadzat:-)
nabíjecí napětí max 14,5V.Nejprve,teda po změření bych mimo jiné prošel ukostření a kontakty na baterii.
Na Ibize mi poprvé odešel právě ten usměrnovací diodový můstek,podruhé a po další jen relé.
nabíjecí napětí max 14,5V.Nejprve,teda po změření bych mimo jiné prošel ukostření a kontakty na baterii.
Na Ibize mi poprvé odešel právě ten usměrnovací diodový můstek,podruhé a po další jen relé.
to diesel! na ibize mozno to je volkswagen group a tam na altikoch odchadzaju regulatory co je jeden kus aj s uhlikmi a diodove mostiky
to diesel! na ibize mozno to je volkswagen group a tam na altikoch odchadzaju regulatory co je jeden kus aj s uhlikmi a diodove mostiky:-d
alternator nemusis kupovat novy, tie stare zvladnu vela, s alternatormi od mitsubishi (orig pre bx) som nemal nikdy problem
alternator nemusis kupovat novy, tie stare zvladnu vela, s alternatormi od mitsubishi (orig pre bx) som nemal nikdy problem
To Hiero-to byla ibiza už bez fiata ale ještě ne s VW.spíše jen s porsche,ale jen benály (vstřikování ,hlavy atd )jim dělalo P.A navíc druhý altik byl z fáčka nebo z feldy?pasoval tam z hodně typů,a fakt je ten,že jsem měl ele na ..... furt se něco sralo.
To Hiero-to byla ibiza už bez fiata ale ještě ne s VW.spíše jen s porsche,ale jen benály (vstřikování ,hlavy atd )jim dělalo P.A navíc druhý altik byl z fáčka nebo z feldy?pasoval tam z hodně typů,a fakt je ten,že jsem měl ele na ..... furt se něco sralo.
Na vsetkych bx co som mal to bol vzdy altik pred smrtou. Preventivne zkus utiahnut vsetky silove kable, pripadne skontrolovat a vycistit spojovacie body. Inak na 1.6 bol regulator vcetne uhlikov jeden diel za myslim 600,- ?
Jo a u jedneho BXa to robila spalena spinacka - stacilo rozobrat, vycistit kontakty na spinacke a zase to fungovalo.
Na vsetkych bx co som mal to bol vzdy altik pred smrtou. Preventivne zkus utiahnut vsetky silove kable, pripadne skontrolovat a vycistit spojovacie body. Inak na 1.6 bol regulator vcetne uhlikov jeden diel za myslim 600,- ?
Jo a u jedneho BXa to robila spalena spinacka - stacilo rozobrat, vycistit kontakty na spinacke a zase to fungovalo.
inak mam jeden z benzinoveho BXka bol odlozeny pre jedneho klubaka odtialto vsak Yardo kurna len akosi mi stale lezi v garazi. Je v 100% stave hodim sem foto a ked budes mat zaujem tak Ti ho za 20cku pustim
inak mam jeden z benzinoveho BXka bol odlozeny pre jedneho klubaka odtialto vsak Yardo kurna len akosi mi stale lezi v garazi. Je v 100% stave hodim sem foto a ked budes mat zaujem tak Ti ho za 20cku pustim:-))))