No,a do třetice všeho špatného,tedy:
Když jedu normálně dopředu,přední náprava je zticha,ani na nerovnostech nevyvádí,ale jak dám zpátečku,a začnu couvat,tak se ozve zepředu klepnutí,a je to i cítit v karoserii,jako by se něco hnulo,pokud couvám o řady,tak to poklepává,zvlášť když jsou kola v rejdu,a když si při couvání přibrzdím,tak to celkem dost bouchne do podlahy,zkrátka jak couvám,a točím volantem,tak to zepředu lupe,a praská,jakmile ještě přibrzdím,tak to zapředu slyšitelně i citelně bouchne,Při jízdě dopředu se nic neděje,ani při brždění,jen při couvání,a to docela dost.
Kosti stabilizátoru jsou nové
No,a do třetice všeho špatného,tedy:
Když jedu normálně dopředu,přední náprava je zticha,ani na nerovnostech nevyvádí,ale jak dám zpátečku,a začnu couvat,tak se ozve zepředu klepnutí,a je to i cítit v karoserii,jako by se něco hnulo,pokud couvám o řady,tak to poklepává,zvlášť když jsou kola v rejdu,a když si při couvání přibrzdím,tak to celkem dost bouchne do podlahy,zkrátka jak couvám,a točím volantem,tak to zepředu lupe,a praská,jakmile ještě přibrzdím,tak to zapředu slyšitelně i citelně bouchne,Při jízdě dopředu se nic neděje,ani při brždění,jen při couvání,a to docela dost.
Kosti stabilizátoru jsou nové
07.12.2008 20:12 -
Re: Klepání z předku při couvání
Ojoj to nevypadá dobře. jestli je muj odhad správný tak to mužou bejt dvě možnosti. Bud některý z hlavních kulových čepů anebo už máš shnilé klobouky na předních pístnicich a ty koule co na nich jsou, ti dřou o kastli. Nevím jak je to vyloženě u BX ale u i XM se stává že když ten klobouk co je mezi pístnicí a kastlí shnije, tak někdy povolí a pístnice ti projede haubnou a auto si kecne na zem. Zdar F (Lebeda)
Ojoj to nevypadá dobře. jestli je muj odhad správný tak to mužou bejt dvě možnosti. Bud některý z hlavních kulových čepů anebo už máš shnilé klobouky na předních pístnicich a ty koule co na nich jsou, ti dřou o kastli. Nevím jak je to vyloženě u BX ale u i XM se stává že když ten klobouk co je mezi pístnicí a kastlí shnije, tak někdy povolí a pístnice ti projede haubnou a auto si kecne na zem. Zdar F (Lebeda)
07.12.2008 20:27 -
Bouchnutí při brzdění při couvání způsobuje vůle v čepech brzdových třmenů, u tebe to vypadá, že to bude ještě pár dalších věcí k tomu, ale na to by pomohla leda fyzická kontrola, na dálku ti to nikdo neřekne, co ti tam tluče...
Bouchnutí při brzdění při couvání způsobuje vůle v čepech brzdových třmenů, u tebe to vypadá, že to bude ještě pár dalších věcí k tomu, ale na to by pomohla leda fyzická kontrola, na dálku ti to nikdo neřekne, co ti tam tluče...
08.12.2008 16:28 -
No,pánové,takže jsem dostal podezření na to,že by mohla být prdlá nápravnice
Dá se někde sehnat ta nápravnice nová,a nebo neválí se aspon nekde nekomu doma nápravnice slušná?
Zanedlouho pujde BX na výměnu motoru,a proto bych se chtěl sichrovat,protože je možné,že bude ta nápravnice K.O.,a potom budu shánět jak magor,aby jsme to rzchodili.
inak,na čem tam ta nápravnice vlastně drží?Nemá nějaké šrouby z interieru zevnitř?
No,pánové,takže jsem dostal podezření na to,že by mohla být prdlá nápravnice:nevim
Dá se někde sehnat ta nápravnice nová,a nebo neválí se aspon nekde nekomu doma nápravnice slušná?
Zanedlouho pujde BX na výměnu motoru,a proto bych se chtěl sichrovat,protože je možné,že bude ta nápravnice K.O.,a potom budu shánět jak magor,aby jsme to rzchodili.
inak,na čem tam ta nápravnice vlastně drží?Nemá nějaké šrouby z interieru zevnitř?
11.01.2009 10:40 -
Zadní uchycení nápravy je šroub skrz kastli dovnitř k nohám řidiče a spolujezdce, musíš dát na stranu koberec a všechny prvky odhlučnění a uvidíš otvor(většinou ještě přelepený lepící páskou), ve kterém je matka šroubu nápravnice...
Zadní uchycení nápravy je šroub skrz kastli dovnitř k nohám řidiče a spolujezdce, musíš dát na stranu koberec a všechny prvky odhlučnění a uvidíš otvor(většinou ještě přelepený lepící páskou), ve kterém je matka šroubu nápravnice... ;)
11.01.2009 22:00 -
Ale točit musíš ze spodku auta, zevnitř je matice varná, čili jinak řečeno natvrdo ke karoserii a asi bys jí těžko utahoval nebo povoloval
Ale točit musíš ze spodku auta, zevnitř je matice varná, čili jinak řečeno natvrdo ke karoserii a asi bys jí těžko utahoval nebo povoloval:palec
11.01.2009 22:08 -
Jo a kdyby bylo nejhůře, je tu nápravnice z 1,4ky ale musel bys si nechat převařit spodní kotvení motoru, je u těch nápravnic trochu jinde než u dieslů
Jo a kdyby bylo nejhůře, je tu nápravnice z 1,4ky ale musel bys si nechat převařit spodní kotvení motoru, je u těch nápravnic trochu jinde než u dieslů:-p
12.01.2009 10:16 -
No já jí teda varnou neměl, musel jsem jako chobotnice držet matku jednou rukou zevnitř a druhou rukou povolovat šroub venku...
No já jí teda varnou neměl, musel jsem jako chobotnice držet matku jednou rukou zevnitř a druhou rukou povolovat šroub venku... ;)
12.01.2009 16:04 -
JiRaY, uz sem ti psal na citroeny.cz, kdybys potreboval, napravnici mam a je s diesela. kdyz tak mi napis SZ
JiRaY, uz sem ti psal na citroeny.cz, kdybys potreboval, napravnici mam a je s diesela. kdyz tak mi napis SZ
13.01.2009 19:57 -
kdyz jsem toto taky musel resit tak se ukazalo ze to byly spodni cepy a k tomu jeste cepy ramene. delalo me presne to co tobe. zkus se na to mrknout nez budes demontovat napravu. ja ty spodni cepy mel uplne na kasi az jsem se divil ze me to nekde na ceste nevyskocilo a cepy ramene vylagrovany v tech silentblokach. nejni to ale beznym zpusobem poznat. ja na to prisel az kdyz jsem zajel za znamym na STK a ten me s tim zahejbal a hned se to ukazalo.
kdyz jsem toto taky musel resit tak se ukazalo ze to byly spodni cepy a k tomu jeste cepy ramene. delalo me presne to co tobe. zkus se na to mrknout nez budes demontovat napravu. ja ty spodni cepy mel uplne na kasi :-)) az jsem se divil ze me to nekde na ceste nevyskocilo a cepy ramene vylagrovany v tech silentblokach. nejni to ale beznym zpusobem poznat. ja na to prisel az kdyz jsem zajel za znamym na STK a ten me s tim zahejbal a hned se to ukazalo.
13.01.2009 21:14 -
Ja si tak nechal proverit taky napravu. Chteli za to stovku, ale kdyz sem nemel tak drobne, nechali me jit.. =) Zjistil sem u toho jeste kupu jinych veci co je treba opravit.. =)
Ja si tak nechal proverit taky napravu. Chteli za to stovku, ale kdyz sem nemel tak drobne, nechali me jit.. =) Zjistil sem u toho jeste kupu jinych veci co je treba opravit.. =)
14.01.2009 18:06 -
nejhorsi je ze si clovek mysli ze opravi jednu vec a ma vyhrano jenze u tech nasich veteranu toho je na praci tak na tejden. ale kdyz vono se to tak kraaaaasne houpankuje
nejhorsi je ze si clovek mysli ze opravi jednu vec a ma vyhrano jenze u tech nasich :-p veteranu :-)) toho je na praci tak na tejden. ale kdyz vono se to tak kraaaaasne houpankuje :-))
14.01.2009 21:17 -
Hmm,takže zase prachy do kanálu...
Jinak,jaká nápravnice tan vlastně pasuje?
Myslím,jestli diesely mají jeden druh,a benzíny druhý?Nebo jak to je?
Dostal jsem nabídnutou z 16TRi,nevím jestli by tam pásla.
P.S:kolik koštují spodní čepy+čepy ramene?
Hmm,takže zase prachy do kanálu...
Jinak,jaká nápravnice tan vlastně pasuje?
Myslím,jestli diesely mají jeden druh,a benzíny druhý?Nebo jak to je?
Dostal jsem nabídnutou z 16TRi,nevím jestli by tam pásla.
P.S:kolik koštují spodní čepy+čepy ramene?;-)
14.01.2009 22:15 -
Všechny jsou stejné, kromě 1.4ky... spodní čepy tak 500,- kus, čepy ramene nevím co myslíš... kosti cca 1.000,- kus, siletbloky ramen cca 200,- kus...
Všechny jsou stejné, kromě 1.4ky... ;) spodní čepy tak 500,- kus, čepy ramene nevím co myslíš... kosti cca 1.000,- kus, siletbloky ramen cca 200,- kus...
15.01.2009 16:56 -
.link. maji tak 2-3 kila za kus. L i P jsou stejny (cepy) a silentbloky tak nak stejne ale tam je to predni i zadni. mrkni a uvidis. na jednu stranu od 600,- ale radsi neber starline. jsou shit
http://obchod.autokelly.cz/ maji tak 2-3 kila za kus. L i P jsou stejny (cepy) a silentbloky tak nak stejne ale tam je to predni i zadni. mrkni a uvidis. na jednu stranu od 600,- ale radsi neber starline. jsou shit
16.01.2009 19:11 -
Starline opravdu nebrat.Koupil jsem si od nich váhu vzduchu na Ladu a přesně za měsíc odešla zas.Jsou to krámy kdovíodkaď.
Starline opravdu nebrat.Koupil jsem si od nich váhu vzduchu na Ladu a přesně za měsíc odešla zas.Jsou to krámy kdovíodkaď.
16.01.2009 19:51 -
Starline je nejlevnější zboží na trhu, nejčastěji čínské, které firma Autokelly nakupuje kde se dá a dále pak distribuuje pod svojí značkou Starline. Občas se dá najít nějaké solidní zboží (třeba zapalovací kabely berou tuším od Tesly), ale převážně to jsou šmejdy, které jsou sice nejlevnější na trhu, ale to je tak vše... Třeba čepy bych si Starline rozhodně nekoupil... Je škoda, že většina lidí se nechá vylákat na tyto neuvěřitelné ceny a následně si koupí šmejd a nebo si koupí nějakou kvalitní alternativu, ovšem už si neuvědomí, že tu nakupuje už za vyšší cenu než kdekoliv jinde... Pro mě osobně je nakupování v této firmě tabu, protože nechci kupovat ani šmejdy ani předraženou kvalitu... Sice jsme se trochu odchýlili od tématu, ale tak snad to nebude zas takový offtopic
Starline je nejlevnější zboží na trhu, nejčastěji čínské, které firma Autokelly nakupuje kde se dá a dále pak distribuuje pod svojí značkou Starline. Občas se dá najít nějaké solidní zboží (třeba zapalovací kabely berou tuším od Tesly), ale převážně to jsou šmejdy, které jsou sice nejlevnější na trhu, ale to je tak vše... Třeba čepy bych si Starline rozhodně nekoupil... Je škoda, že většina lidí se nechá vylákat na tyto neuvěřitelné ceny a následně si koupí šmejd a nebo si koupí nějakou kvalitní alternativu, ovšem už si neuvědomí, že tu nakupuje už za vyšší cenu než kdekoliv jinde... :) Pro mě osobně je nakupování v této firmě tabu, protože nechci kupovat ani šmejdy ani předraženou kvalitu... :) Sice jsme se trochu odchýlili od tématu, ale tak snad to nebude zas takový offtopic :-)
16.01.2009 22:50 -
No,pánové,takže jsem dostal podezření na to,že by mohla být prdlá nápravnice Dá se někde sehnat ta nápravnice nová,a nebo neválí se aspon nekde nekomu doma nápravnice slušná? Zanedlouho pujde BX na výměnu motoru,a proto bych se chtěl sichrovat,protože je možné,že bude ta nápravnice K.O.,a potom budu shánět jak magor,aby jsme to rzchodili. inak,na čem tam ta nápravnice vlastně drží?Nemá nějaké šrouby z interieru zevnitř?
taky bych jednu dieslevou napravnici měl,na podzim s měněnejma silentblokama No,pánové,takže jsem dostal podezření na to,že by mohla být prdlá nápravnice:nevim Dá se někde sehnat ta nápravnice nová,a nebo neválí se aspon nekde nekomu doma nápravnice slušná? Zanedlouho pujde BX na výměnu motoru,a proto bych se chtěl sichrovat,protože je možné,že bude ta nápravnice K.O.,a potom budu shánět jak magor,aby jsme to rzchodili. inak,na čem tam ta nápravnice vlastně drží?Nemá nějaké šrouby z interieru zevnitř?
taky bych jednu dieslevou napravnici měl,na podzim s měněnejma silentblokama