Zdravim vsetkych!
Vopred sa administratorom ospravedlnujem ak takato tema uz existuje, ale pre mna je potom asi neviditelna.
Chcel by som sa opytat na presny postup vymeny gul. Ak som to spravne z vasich prispevkov pochopil tak staci vypustit tlak s hydrauliky (najprv packou regulacie vysky, potom aj odvzdusnovakom) a gulu len odsroubovat. Potom nasroubovat novu a odvzdusnit. Vidi sa mi to prilis jednoduche a tak sa radsej pytam, ci nie je potrebne urobit este nieco. Ci tam niesu nejake tesnenia, alebo ci napr. miesto kam sa gula sroubuje netreba nejako osetrit. Btw. Gule chcem menit, lebo lava zadna strana mi akosi stvrdla a kedze predchadzajuci majitel vymenil len pravu tak predpokladam, ze ta lava povolila. Zaroven mi obcas seka servo, co pripisujem potrebe vyssieho tlaku v pruzeni. Cerpadlo mi spina cca kazdych 17 sekund a piata gula je v poho. Po teste ktory je opisany tu v diskusii si to dovolim tvrdit.
Dik za prispevky!
Zdravim vsetkych!
Vopred sa administratorom ospravedlnujem ak takato tema uz existuje, ale pre mna je potom asi neviditelna.
Chcel by som sa opytat na presny postup vymeny gul. Ak som to spravne z vasich prispevkov pochopil tak staci vypustit tlak s hydrauliky (najprv packou regulacie vysky, potom aj odvzdusnovakom) a gulu len odsroubovat. Potom nasroubovat novu a odvzdusnit. Vidi sa mi to prilis jednoduche a tak sa radsej pytam, ci nie je potrebne urobit este nieco. Ci tam niesu nejake tesnenia, alebo ci napr. miesto kam sa gula sroubuje netreba nejako osetrit. Btw. Gule chcem menit, lebo lava zadna strana mi akosi stvrdla a kedze predchadzajuci majitel vymenil len pravu tak predpokladam, ze ta lava povolila. Zaroven mi obcas seka servo, co pripisujem potrebe vyssieho tlaku v pruzeni. Cerpadlo mi spina cca kazdych 17 sekund a piata gula je v poho. Po teste ktory je opisany tu v diskusii si to dovolim tvrdit.
Dik za prispevky!
Ano to je vsetko, pod gulou je tesnenie ktore ked nie je poskodene mozes pouzit povodne, ked kupis nove tak tam tesnenie bude. Akurat ho malinko namaz lhmkou. Gule sa utahuju rukou. Inak tam v tom nic neni. Inak vzadu je lepsie gule uvolnit pod tlakom a vysrubovat bez tlaku.
Ano to je vsetko, pod gulou je tesnenie ktore ked nie je poskodene mozes pouzit povodne, ked kupis nove tak tam tesnenie bude. Akurat ho malinko namaz lhmkou. Gule sa utahuju rukou. Inak tam v tom nic neni. Inak vzadu je lepsie gule uvolnit pod tlakom a vysrubovat bez tlaku.
¨lepší bude když si auto zvedneš do servisky, je tam pak víc místa na povolení koule. bude se ti zdát, že jsi je povolil málo, ale jakmile vypustíš tlak z auta tak půjde lehoučce ven (mluvím o těch zadních). když se šroubují s nenatlakovaným autem ven, tak se pohybuje ta pístnice ve který je našroubovaná koule
¨lepší bude když si auto zvedneš do servisky, je tam pak víc místa na povolení koule. bude se ti zdát, že jsi je povolil málo, ale jakmile vypustíš tlak z auta tak půjde lehoučce ven (mluvím o těch zadních). když se šroubují s nenatlakovaným autem ven, tak se pohybuje ta pístnice ve který je našroubovaná koule :)
Pod tlakem znamená do max polohy ,všechny povolit (utrhnot),pak spustit nechat "odležet-dát cigo ,kafe a pak by měli jít povolit i rukou.new dotáhnout rukou a potřít jen LHM.dokáže to i cvičená opice,teda pokud je dokáže utrhnout,což byl na mém citrouši drakouši největší problém,první dva přípravky se rozpadli dříve než něco povolili.PS chtěl jsem ti poslat sz,ale nemáš komplet údaje!!!PPS-není nutné vždy hned měnit-stačí i dofuk,ale to je věc peněz a názoru (dofuk 1ks=100-300kč/ks nová 1000kč a více/ks).
Pod tlakem znamená do max polohy ,všechny povolit (utrhnot),pak spustit nechat "odležet-dát cigo ,kafe a pak by měli jít povolit i rukou.new dotáhnout rukou a potřít jen LHM.dokáže to i cvičená opice,teda pokud je dokáže utrhnout,což byl na mém citrouši drakouši největší problém,první dva přípravky se rozpadli dříve než něco povolili.PS chtěl jsem ti poslat sz,ale nemáš komplet údaje!!!PPS-není nutné vždy hned měnit-stačí i dofuk,ale to je věc peněz a názoru (dofuk 1ks=100-300kč/ks nová 1000kč a více/ks).
Cafte! Kto povoli gule pod tlakom ma u mna deluxa! Samozrejme bez pouzitia velkeho sekaca a pat kiloveho kladiva.....
To man-y auto spusti do min. polohy, poriadne poskac po predku aj po zadku a povol skrutku na regulatore tlaku o pol az jednu otacku... potom to ide v poho, pokial predosli majitel dotahoval len rukou....
Cafte! Kto povoli gule pod tlakom ma u mna deluxa! Samozrejme bez pouzitia velkeho sekaca a pat kiloveho kladiva.....
To man-y auto spusti do min. polohy, poriadne poskac po predku aj po zadku a povol skrutku na regulatore tlaku o pol az jednu otacku... potom to ide v poho, pokial predosli majitel dotahoval len rukou....
hiero: hlasim sa male kladivo ( tak 1kg ) a maly sekacik ) Ono ked porovnam ako velmi som do toho bacil na cumaku bez tlaku a na prdelke pod tlakom tak ta prdelka sla lahsie ...
hiero: hlasim sa :-) male kladivo ( tak 1kg ) a maly sekacik :))) Ono ked porovnam ako velmi som do toho bacil na cumaku bez tlaku a na prdelke pod tlakom tak ta prdelka sla lahsie ...
mně te vždy hůř povolit zadek, ten musím natrhnout pod tlakem, předej jde většinou krásně. dotahuji jen rukou. nechal sem si na to vysoustružit takovou vychytávku na ty koule, takže to pro mně není žádnej problém, hůř se sice dostávám k centrálce, ale taky to jde mám to odzkoušený můžu to pak vyfotit... mně přijde kladivo a majzlík jako celkem drastické řešení...
mně te vždy hůř povolit zadek, ten musím natrhnout pod tlakem, předej jde většinou krásně. dotahuji jen rukou. nechal sem si na to vysoustružit takovou vychytávku na ty koule, takže to pro mně není žádnej problém, hůř se sice dostávám k centrálce, ale taky to jde mám to odzkoušený:palec můžu to pak vyfotit... mně přijde kladivo a majzlík jako celkem drastické řešení...:nevim
xlukinek: jj souhlas je to trocha drasticke Ale prislo mi skoda riesit nejaky pripravok na tak zriedkavu operaciu Inak pripravok sem posli, som zvedavy - ja som povodne planoval retazovy hasak, nieco co by slo pouzit aj na olejovy filter.
xlukinek: jj souhlas je to trocha drasticke :) Ale prislo mi skoda riesit nejaky pripravok na tak zriedkavu operaciu :) Inak pripravok sem posli, som zvedavy - ja som povodne planoval retazovy hasak, nieco co by slo pouzit aj na olejovy filter.
To Hiero: Co je to sz prosim ta? A ake udaje nemam kompletne? Rad ich doplnim ked povies ake to su.
Nuz nejako to hadam odmontujem, pri najhorsom vezmem velky sekac a velke kladivo. Btw. v tej knihe "Jak na to?" je napisane, ze na BX 19 GTI 16V sa montuju na zadnu napravu gule modre/modre/zelene. Ja mam zelene a ked su tam dva krat modre tak to mam chapat tak ze existuju dva typy modrych? Ako sa pripadne este daju rozoznat teda okrem farebneho rozlisenia?
To Hiero: Co je to sz prosim ta? A ake udaje nemam kompletne? Rad ich doplnim ked povies ake to su.
Nuz nejako to hadam odmontujem, pri najhorsom vezmem velky sekac a velke kladivo. Btw. v tej knihe "Jak na to?" je napisane, ze na BX 19 GTI 16V sa montuju na zadnu napravu gule modre/modre/zelene. Ja mam zelene a ked su tam dva krat modre tak to mam chapat tak ze existuju dva typy modrych? Ako sa pripadne este daju rozoznat teda okrem farebneho rozlisenia?
Zadné gule som vždy povoľoval v najvyššej polohe, reťazovým kľúčom na olejové filtre nastaveným tyčou, alebo veľkým vodárenským hasákom (o štvť-pol otáčky). Až po ich "odlepení" som dal auto do dolnej polohy, povolil odvzdušňovák a až potom ich demontoval úplne. Pri montáži som ich vždy doťahoval len rukou.
Zadné gule som vždy povoľoval v najvyššej polohe, reťazovým kľúčom na olejové filtre nastaveným tyčou, alebo veľkým vodárenským hasákom (o štvť-pol otáčky). Až po ich "odlepení" som dal auto do dolnej polohy, povolil odvzdušňovák a až potom ich demontoval úplne. Pri montáži som ich vždy doťahoval len rukou.
To man-y SZ je sukromna sprava, ktore sa mozu tu na fore posielat! No a co sa tyka neuplnych info tak si precitaj prispevok Diesla. Ja som ponukol len sanpanske ak niekto povoli gulu pod tlakom. Netvrdim, ze vzadu je to prospesne aspon sa piestnica nehybe, ale kto sa boji nech nejde do lesa!
To man-y SZ je sukromna sprava, ktore sa mozu tu na fore posielat! No a co sa tyka neuplnych info tak si precitaj prispevok Diesla. Ja som ponukol len sanpanske ak niekto povoli gulu pod tlakom. Netvrdim, ze vzadu je to prospesne aspon sa piestnica nehybe, ale kto sa boji nech nejde do lesa! :-))))
To michal! to si mal stastie, ze si nepovolil ten vystupok! Tadial sa totiz gula plni dusikom!
To michal! to si mal stastie, ze si nepovolil ten vystupok!:-)) Tadial sa totiz gula plni dusikom!
To Hiero-tak ho kup a můžeš poslat.Takto jsem to koupil a také prodal,navíc jsem to osobně takto dle rady pár automechaniků na BéXa dělal a dle toho co jsem napsal to šlo super.Jen s tím,že první dva nástrojena to nestačili-1 byl origo na oil filtre a samo domo až 3.uspěl -30cm odřezek lešeňovky a kní přivařené ok udělané z řetězu z nějaké motorky (pokud najdu foto-dám sem)
To Man-y-nešlo ti poslat sz bo tam nemáš asi vše vyplněné!Jinak pokud použiješ hledání,takjsou zde někde tabulky koulí !!!!
To Hiero-tak ho kup a můžeš poslat.Takto jsem to koupil a také prodal,navíc jsem to osobně takto dle rady pár automechaniků na BéXa dělal a dle toho co jsem napsal to šlo super.Jen s tím,že první dva nástrojena to nestačili-1 byl origo na oil filtre a samo domo až 3.uspěl -30cm odřezek lešeňovky a kní přivařené ok udělané z řetězu z nějaké motorky (pokud najdu foto-dám sem)
To Man-y-nešlo ti poslat sz bo tam nemáš asi vše vyplněné!Jinak pokud použiješ hledání,takjsou zde někde tabulky koulí !!!!
zadne som aj ja povoloval reťazovym klucom na filtre, lenze doma robenym takze vydrzal, len som nemal auto pod tlakom. pokial to islo tak sampus je tvoj. lenze mam navrh co tak sa stretnut a vypit ho spolu...
zadne som aj ja povoloval reťazovym klucom na filtre, lenze doma robenym takze vydrzal, len som nemal auto pod tlakom. pokial to islo tak sampus je tvoj. lenze mam navrh co tak sa stretnut a vypit ho spolu...:-))))
tief: tak tady to mám, fotil sem to v práci, ale předtím sem to ještě pozinkoval aby to nějak vypadalo .link. .link.
tief: tak tady to mám, fotil sem to v práci, ale předtím sem to ještě pozinkoval aby to nějak vypadalo :D
http://www.bxclub.cz/showpic.php?cc=1957566&cmain=1957566&oid=24045885&clang=cz
http://www.bxclub.cz/showpic.php?cc=1957566&cmain=1957566&oid=24045881&size=&sort=
To diesel: Tabulky mam, to je v poriadku ale ja som sa pytal ako viem ze toto je ta a ta gula v tabulke oznacena takto. Chapem ze je rozdiel v objeme, ze je rozdiel v tom otvore ale ako sa fyzicky znacia? Len farbou? Lebo ak nebudem gule kupovat nove a pridem na vrakovisko a vysypem mu tam to oznacenie tak ma posle ... prec.
To diesel: Tabulky mam, to je v poriadku ale ja som sa pytal ako viem ze toto je ta a ta gula v tabulke oznacena takto. Chapem ze je rozdiel v objeme, ze je rozdiel v tom otvore ale ako sa fyzicky znacia? Len farbou? Lebo ak nebudem gule kupovat nove a pridem na vrakovisko a vysypem mu tam to oznacenie tak ma posle ... prec. ;-)
To man-y myslim si ze kupovat na vrakovisku uz nema vyznam! v dnesnej dobe su ceny priatelne za nove kusy. a co sa tyka farebneho oznacenia tak som ho uz davno nevidel. proste prides ku predajcovi povies mu udaje o svojom aute a vyberie konkretny typ.
To man-y myslim si ze kupovat na vrakovisku uz nema vyznam! v dnesnej dobe su ceny priatelne za nove kusy. a co sa tyka farebneho oznacenia tak som ho uz davno nevidel. proste prides ku predajcovi povies mu udaje o svojom aute a vyberie konkretny typ. :-))))
Nuz ja by som si velmi rad kupil nove, ale vzhladom na to ze musim menit spojku a kupovat nove zimne gumy tak je tym moj rozpocet znacne obmedzeny. Na vrakoviskach mam znamych a snad vyberu nieco dobre. Ak nie budem nuteny kupit nove. Beriem to len ako docasne riesenie. Kolko to vydrzi tolko to vydrzi a ked to povoli tak kupim nacisto nove.
Btw. kde sa daju na internete zohnat nove gule? Da sa to vobec?
Nuz ja by som si velmi rad kupil nove, ale vzhladom na to ze musim menit spojku a kupovat nove zimne gumy tak je tym moj rozpocet znacne obmedzeny. Na vrakoviskach mam znamych a snad vyberu nieco dobre. Ak nie budem nuteny kupit nove. Beriem to len ako docasne riesenie. Kolko to vydrzi tolko to vydrzi a ked to povoli tak kupim nacisto nove.
Btw. kde sa daju na internete zohnat nove gule? Da sa to vobec?