Tak to skorej skus dofukat tie ktore mas, mozno este s nich vydolujes nejaky tlak ...
Tak to skorej skus dofukat tie ktore mas, mozno este s nich vydolujes nejaky tlak ...
Nuz povolila mi len jedna. Zatial som ju nezhodil takze neviem ci je aj praskutna membrana, alebo tam len nie je dusik. A sa povie ze doplnit, ale skus to z tohoto zapadakova. Najblizsi servis co sa specializuje na Citroeny je v Krupine a tam gule len vymienaju, nedofukuju.
Nuz povolila mi len jedna. Zatial som ju nezhodil takze neviem ci je aj praskutna membrana, alebo tam len nie je dusik. A sa povie ze doplnit, ale skus to z tohoto zapadakova. Najblizsi servis co sa specializuje na Citroeny je v Krupine a tam gule len vymienaju, nedofukuju.:-(
len nekupuj Tecnosir a RCA!!! kup IFHS nemecka marka a ozaj vidím že máš 16V tak by bolo dobre dať dake foto do profilu že by sme si kukli fešáka
len nekupuj Tecnosir a RCA!!! kup IFHS nemecka marka :) a ozaj vidím že máš 16V tak by bolo dobre dať dake foto do profilu že by sme si kukli fešáka :-p
Nuz nove som kupil a uz su aj namontovane, ale tych komplikacii okolo toho. Radim vsetkym povolujte gule pod tlakom! Najma ak su zazrate, viem o com hovorim. A fotky dodam mozno casom, len to chce mensiu pripravu a do toho by som sa najskor musel dokopat.
Nuz nove som kupil a uz su aj namontovane, ale tych komplikacii okolo toho. Radim vsetkym povolujte gule pod tlakom! Najma ak su zazrate, viem o com hovorim. A fotky dodam mozno casom, len to chce mensiu pripravu a do toho by som sa najskor musel dokopat.
to že sa gule povolujú pod tlakom je všeobecne známe
a akú značku si kúpil, kolko stála gula???
fotky dodaj čím najskôr krista boha máriu
to že sa gule povolujú pod tlakom je všeobecne známe :)
a akú značku si kúpil, kolko stála gula???
fotky dodaj čím najskôr krista boha máriu :-))))
Ći je guľa ešte k niečomu ("dofúknutiaschopná") zistíš veľmi jednoducho: upni ju za ten "čudlík" do sveráka o rukou pomaly, opatrne guľu povoľuj. Keď začne syčať (je v nej dusík) hneď ju zatiahni a je ešte možné ju dopniť. Keď ju povolíš a nezysyčí, je ešte malá šanca, že sa dá doplniť, ale skôr už nie. Pokiaľ ale nezasyčí , vyšroubuješ ju úplne , otočíš ju tou dierkou (plniacim otvorom)dolu a vytečie odtiaľ kvapalina, tak ju už môžeš použiť ako dekoráciu
Asi takto nejak to je
Ći je guľa ešte k niečomu ("dofúknutiaschopná") zistíš veľmi jednoducho: upni ju za ten "čudlík" do sveráka o rukou pomaly, opatrne guľu povoľuj. Keď začne syčať (je v nej dusík) hneď ju zatiahni a je ešte možné ju dopniť. Keď ju povolíš a nezysyčí, je ešte malá šanca, že sa dá doplniť, ale skôr už nie. Pokiaľ ale nezasyčí , vyšroubuješ ju úplne , otočíš ju tou dierkou (plniacim otvorom)dolu a vytečie odtiaľ kvapalina, tak ju už môžeš použiť ako dekoráciu:-d
Asi takto nejak to je:-))))
Nuz gule som kupil ak sa nemylim tak znacky FEBI. Jedna ma vysla asi na 53 EUR. Ale chcel som sa vas opytat: Ked som to vsetko zmontoval (mal som odtrhnutu tu trubku co ide k zadnej piestnici, vytiahnutu piestnicu a stiahnutu manzetu na piestnici) tak mi auto bez problemov zdvihne, ale zadok pri brzdeni zleti dole ako keby som nan zatlacil a hned vyleti naspat. Domnievam sa ze je to zavzdusnenim systemu. Ja vsak nemam ani potuchy ako to poriadne odvzdusnit a bojim sa nieco skusat aby som neposkodil napr. hlavny zasobnik. Btw. tu manzetu mam utiahnutu len dvomi platovymi utahovackami ako nudzove riesenie, lebo ta haluz co ju drzi normalne sa mi zlomila a nova mi pride az v piatok. Mozno je to aj tym. Pls. poradte
A tie stare gule budem asi fakt pouzivat len ako dekoraciu lebo s jednou to nepruzilo a druha vyzera ze je s kombika, lebo je vacsia. Ten co to mal predo mnou to pekne do.....
Nuz gule som kupil ak sa nemylim tak znacky FEBI. Jedna ma vysla asi na 53 EUR. Ale chcel som sa vas opytat: Ked som to vsetko zmontoval (mal som odtrhnutu tu trubku co ide k zadnej piestnici, vytiahnutu piestnicu a stiahnutu manzetu na piestnici) tak mi auto bez problemov zdvihne, ale zadok pri brzdeni zleti dole ako keby som nan zatlacil a hned vyleti naspat. Domnievam sa ze je to zavzdusnenim systemu. Ja vsak nemam ani potuchy ako to poriadne odvzdusnit a bojim sa nieco skusat aby som neposkodil napr. hlavny zasobnik. Btw. tu manzetu mam utiahnutu len dvomi platovymi utahovackami ako nudzove riesenie, lebo ta haluz co ju drzi normalne sa mi zlomila a nova mi pride az v piatok. Mozno je to aj tym. Pls. poradte :nevim:-((((
A tie stare gule budem asi fakt pouzivat len ako dekoraciu lebo s jednou to nepruzilo a druha vyzera ze je s kombika, lebo je vacsia. Ten co to mal predo mnou to pekne do.....
ad 1) Pruženie netreba odvzdušňovať, takže sa tým trápiť nemusíš. Spraví sa to časom samo (nemyslím tým ale brzdy, tie sa samozrejme odvzdušňujú).
Každopádne tvoj problém nie je zapríčinený vzduchom, ale tipujem na brzdový valec. Môžeš to otestovať po odpojení príslušného prepadu od nádržky. (predpokladám že nemyslíš jav, keď napr. stojíš v kopci na križovatke po celý čas na zelenú na brzde, zadok klesne a po pustení brzdy a vyrazení vpred zadok vystrelí hore).
ad 2) to že to s jednou nepružilo neznamená, že musí mať prerazenú membránu. očividne si nečítal (alebo nepochopil) čo som písal vyššie Tá druhá"väčšia" ,je jedno či je s kombíka alebo odkiaľ, je skrátka 500ml guľa "komfort" a pokiaľ je funkčná tak pre núdzové prípady sa ešte môže zísť.
ad 1) Pruženie netreba odvzdušňovať, takže sa tým trápiť nemusíš. Spraví sa to časom samo (nemyslím tým ale brzdy, tie sa samozrejme odvzdušňujú).
Každopádne tvoj problém nie je zapríčinený vzduchom, ale tipujem na brzdový valec. Môžeš to otestovať po odpojení príslušného prepadu od nádržky. (predpokladám že nemyslíš jav, keď napr. stojíš v kopci na križovatke po celý čas na zelenú na brzde, zadok klesne a po pustení brzdy a vyrazení vpred zadok vystrelí hore).
ad 2) to že to s jednou nepružilo neznamená, že musí mať prerazenú membránu. očividne si nečítal (alebo nepochopil) čo som písal vyššie:-) Tá druhá"väčšia" ,je jedno či je s kombíka alebo odkiaľ, je skrátka 500ml guľa "komfort" a pokiaľ je funkčná tak pre núdzové prípady sa ešte môže zísť.
Pochopil som co si pisal vyssie o guliach, ale nechapem ze co by sa malo zrazu stat s brzdami ked som doteraz s nimi ziaden problem nemal? A co sa ma stat ked odpojim prislusny prepad? Zatial som s tym nejazdil takze neviem ako sa to sprava ked normalne jazdim, ale to co opisujes s tym semaforom sa mi nikdy nestalo. Pokial bolo auto nastartovane zadok aj predok drzal hore ako sa patri. A brzdy aspon na tom kusku co som presiel vyzerali byt v poriadku, len ked som prvy a druhy krat stupil na pedal tak asi hlavny valec vydal trosku divny zvuk, ani opisat ho neviem. Nieco ako zasicanie. Viem ze asi vyzeram ako uplny blb ale BX mam len kratko a doteraz som fusoval do vselicoho ineho, ale do hydrauliky a este BXkovej nikdy.
Pochopil som co si pisal vyssie o guliach, ale nechapem ze co by sa malo zrazu stat s brzdami ked som doteraz s nimi ziaden problem nemal? A co sa ma stat ked odpojim prislusny prepad? Zatial som s tym nejazdil takze neviem ako sa to sprava ked normalne jazdim, ale to co opisujes s tym semaforom sa mi nikdy nestalo. Pokial bolo auto nastartovane zadok aj predok drzal hore ako sa patri. A brzdy aspon na tom kusku co som presiel vyzerali byt v poriadku, len ked som prvy a druhy krat stupil na pedal tak asi hlavny valec vydal trosku divny zvuk, ani opisat ho neviem. Nieco ako zasicanie. Viem ze asi vyzeram ako uplny blb ale BX mam len kratko a doteraz som fusoval do vselicoho ineho, ale do hydrauliky a este BXkovej nikdy.
Mohla sa do brzdového valca dostať nejaké hrubá nečistota, alebo sa z neho uvoľniť nejaká nečistota, ktorá tam plnila trebárs utesňovaciu funkciu. nemusel si s tým ani nič robiť
Ale k veci. Mne padal zadok pri brzdení vtedy, keď mi cez poškodeného parúka dramaticky ubúdala LHM, takže vždy keď hladina klesla pod minimum, začalo sa to najprv prejavovať na zadných brzdách. tak sa pekne kukni, či máš dosť LHM, keď si čaroval s guľami a tlmičom. Možno ti vytieklo neúnosné množstvo.
Mohla sa do brzdového valca dostať nejaké hrubá nečistota, alebo sa z neho uvoľniť nejaká nečistota, ktorá tam plnila trebárs utesňovaciu funkciu. nemusel si s tým ani nič robiť:-d
Ale k veci. Mne padal zadok pri brzdení vtedy, keď mi cez poškodeného parúka dramaticky ubúdala LHM, takže vždy keď hladina klesla pod minimum, začalo sa to najprv prejavovať na zadných brzdách. tak sa pekne kukni, či máš dosť LHM, keď si čaroval s guľami a tlmičom. Možno ti vytieklo neúnosné množstvo.:-p
Fuuu LHM je tam dost. Nato som si daval sakra pozor ked som to nastartoval a dvihal to a spustal a tak dookola. Ale ako hovorim manzeta s ktorej ide hadicka do pavuka je uchytena len takymi plastovymi paskami. Original pripravok mi pride az v piatok. Myslim ze to nejako extra dobre netesni lebo tadial kvapka LHM. Za par minut nakvapkala asi tak 5 cm skvrna. Moze to byt tym? Ale s tou spinkou to tiez nie je zla teoria, len co s tym? Preplach?
Fuuu LHM je tam dost. Nato som si daval sakra pozor ked som to nastartoval a dvihal to a spustal a tak dookola. Ale ako hovorim manzeta s ktorej ide hadicka do pavuka je uchytena len takymi plastovymi paskami. Original pripravok mi pride az v piatok. Myslim ze to nejako extra dobre netesni lebo tadial kvapka LHM. Za par minut nakvapkala asi tak 5 cm skvrna. Moze to byt tym? Ale s tou spinkou to tiez nie je zla teoria, len co s tym? Preplach?
Manžetou to nie je - to čo kvapká je len priesak, teda bez tlaku.
Tvoj problém je, že niekde (netesnosťou niektorého komponentu) ti zrejme uniká tlak. Tipol som na brzdový valec, ke´dže píšeš že to má súvis s brzdením.
A nafoť už konečne to svoje car.
Manžetou to nie je - to čo kvapká je len priesak, teda bez tlaku.
Tvoj problém je, že niekde (netesnosťou niektorého komponentu) ti zrejme uniká tlak. Tipol som na brzdový valec, ke´dže píšeš že to má súvis s brzdením.
A nafoť už konečne to svoje car.:-d
Nepovedal by som ze to ma priamy suvis s brzdenim. Skor by som povedal ze je to dosledok zastavenia. Aj pri rozjazde to jemne klesne ale nie az tak.
Nepovedal by som ze to ma priamy suvis s brzdenim. Skor by som povedal ze je to dosledok zastavenia. Aj pri rozjazde to jemne klesne ale nie az tak.
Citujem: "Ale chcel som sa vas opytat: Ked som to vsetko zmontoval (mal som odtrhnutu tu trubku co ide k zadnej piestnici, vytiahnutu piestnicu a stiahnutu manzetu na piestnici) tak mi auto bez problemov zdvihne, ale zadok pri brzdeni zleti dole ako keby som nan zatlacil a hned vyleti naspat. "
Tak teraz neviem čo chceš
Citujem: "Ale chcel som sa vas opytat: Ked som to vsetko zmontoval (mal som odtrhnutu tu trubku co ide k zadnej piestnici, vytiahnutu piestnicu a stiahnutu manzetu na piestnici) tak mi auto bez problemov zdvihne, ale zadok pri brzdeni zleti dole ako keby som nan zatlacil a hned vyleti naspat. "
Tak teraz neviem čo chceš:-d
Nuz nemyslel som ze to pochopis tak ze ked zabrzdim = zvysim tlak v brzdovom systeme uberiem tlak v pruzeni. Inak aj rukou ide zatlacit podla mna az prilis lahko, oproti tomu co to bolo predtym. Pripisoval som to novym guliam. Nuz ja uz neviem, asi to potlacim dole kopcom a necham napospas osudu.
Nuz nemyslel som ze to pochopis tak ze ked zabrzdim = zvysim tlak v brzdovom systeme uberiem tlak v pruzeni. Inak aj rukou ide zatlacit podla mna az prilis lahko, oproti tomu co to bolo predtym. Pripisoval som to novym guliam. Nuz ja uz neviem, asi to potlacim dole kopcom a necham napospas osudu.:nevim:nevim
dôležité je aj to, či sa po zatlačení a podržaní v dolnej polohe vráti zadok do správnej polohy. Ak áno, tak tá prílišná "ľahkosť" môže bať zapríčinená vzduchom, ale riešiť to nie je treba. Po niekoľkých km sa pruženie odvzdušní samo. Ale to som už písal.
dôležité je aj to, či sa po zatlačení a podržaní v dolnej polohe vráti zadok do správnej polohy. Ak áno, tak tá prílišná "ľahkosť" môže bať zapríčinená vzduchom, ale riešiť to nie je treba. Po niekoľkých km sa pruženie odvzdušní samo. Ale to som už písal.:-d
Nuz to by bolo uplne skvele keby to tak bolo. Zadok ostane asi pol sekundy dole a potom leti naspat. Takisto je to aj pri tom zastaveni. Nuz dufam ze mas pravdu a ze si na tom nic nepokaslem. Skusim to prebehnut, ale az ked budem mat riadne upevnenu tu manzetu. LHM je pre mna primoc drahe aby som ho nechal len tak kvapkat na zem.
Nuz to by bolo uplne skvele keby to tak bolo. Zadok ostane asi pol sekundy dole a potom leti naspat. Takisto je to aj pri tom zastaveni. Nuz dufam ze mas pravdu a ze si na tom nic nepokaslem. Skusim to prebehnut, ale az ked budem mat riadne upevnenu tu manzetu. LHM je pre mna primoc drahe aby som ho nechal len tak kvapkat na zem.:-d
To je mozne, ale aspon som sa uistil ze to je nieco dufam neskodne. Dost som sa vyplasil ked ten zadok zacal tak lietat a uz sa mi nechce v tom znova vrtat teda aspon zatial. Tak dik moc za rady a trpezlivost. Som rad ze mi ma kto poradit...
To je mozne, ale aspon som sa uistil ze to je nieco dufam neskodne. Dost som sa vyplasil ked ten zadok zacal tak lietat a uz sa mi nechce v tom znova vrtat teda aspon zatial. Tak dik moc za rady a trpezlivost. Som rad ze mi ma kto poradit...:palec