Zdarec borci, mám dotaz - (jakou euro normu plní?) kolik zaplatím za ekodaň v převodu za moje BX? Mám podle techničáku 14IE, typ KDY, 55kW, třícestný řízený katalyzátor (uveden v TP), r.v. neurčen (podle německého TP první registrace 1990, podle servisního kódu 4/1993). Kolonku "emise"mám prázdnou... Díky za odpovědi.
Zdarec borci, mám dotaz - (jakou euro normu plní?) kolik zaplatím za ekodaň v převodu za moje BX? Mám podle techničáku 14IE, typ KDY, 55kW, třícestný řízený katalyzátor (uveden v TP), r.v. neurčen (podle německého TP první registrace 1990, podle servisního kódu 4/1993). Kolonku "emise"mám prázdnou... Díky za odpovědi. :nevim
našel jsem na mobile.de pár BX se stejným motorem a plní všechny euro1, problém ale je, že jsem četl že když není v TP uvedená norma platí se automaticky za euro0 tak nevím...
našel jsem na mobile.de pár BX se stejným motorem a plní všechny euro1, problém ale je, že jsem četl že když není v TP uvedená norma platí se automaticky za euro0 tak nevím... :-(
takže euro0? tak na to jim sere bílej tesák, 5000 bych možná do toho investoval ale 10 fakt ne, to siseženu někoho kdo má ZTP a na měsíc to na něj převedu a toho litra mů dám
takže euro0? tak na to jim sere bílej tesák, 5000 bych možná do toho investoval ale 10 fakt ne, to siseženu někoho kdo má ZTP a na měsíc to na něj převedu a toho litra mů dám
jinak zitra jedu do servisu - zadni vyskovej korektor, vymena oleje v motoru a nova STK, a zas par tisic pojezdim bez investic...
jinak zitra jedu do servisu - zadni vyskovej korektor, vymena oleje v motoru a nova STK, a zas par tisic pojezdim bez investic... :palec
U ekodaně záleží na úředníkovi. Já jsem přihlašoval BX 1.4 motor KDZ z roku 1989, kolonka emisí byla nevyplněná a zaplatil jsem desítku, ale úřednice říkala, že kdyby to bylo z 1990, tak by mi napočítali jen 5000.
U ekodaně záleží na úředníkovi. Já jsem přihlašoval BX 1.4 motor KDZ z roku 1989, kolonka emisí byla nevyplněná a zaplatil jsem desítku, ale úřednice říkala, že kdyby to bylo z 1990, tak by mi napočítali jen 5000.
a abych nezapoměl: humus
naše vláda vyhledává TRAGICKÉ situace
.link.
a abych nezapoměl: humus :-((((:-((((:-((((:-((((:-((((:-((((:-((((:-((((
naše vláda vyhledává TRAGICKÉ situace
http://www.osbid.org/index.php?t=article&n=clanek-novela-zakona-c-562001-sb-224
Jen tak pro zajímavost,již uvažují o zvýšení.Neplní a E1 za deset,E2 za 5000 (nebo kolik to je) a E3 za 3000,-kč
Jo a cirka od května maj udělat další kasičku.Přihlášení auta nebude za 800 ale za 1400kč + další věci,viz odkaz : .link.
To miššákZX-tak jsem s tím přišel pozdě
To Majk -není pravda,rv s tím nemá co do činění,jen a jen to co je v TP nebo pokud není nic tak zkusit za dvojku přes dekru doplnit záznam ,teda pokud plní!
Jen tak pro zajímavost,již uvažují o zvýšení.Neplní a E1 za deset,E2 za 5000 (nebo kolik to je) a E3 za 3000,-kč
Jo a cirka od května maj udělat další kasičku.Přihlášení auta nebude za 800 ale za 1400kč + další věci,viz odkaz :
http://www.osbid.org/index.php?t=article&n=clanek-novela-zakona-c-562001-sb-224
To miššákZX-tak jsem s tím přišel pozdě
To Majk -není pravda,rv s tím nemá co do činění,jen a jen to co je v TP nebo pokud není nic tak zkusit za dvojku přes dekru doplnit záznam ,teda pokud plní!
To diesel: Podle zákona to asi pravda není, ale pouze tlumočím, co jsem na vlastní uši slyšel od ochotné úřednice na registru v Jablonci nad Nisou, která se mi snažila pomoct, abych tu desítku platit nemusel, a proto mi dokonce poradila, abych sehnal někoho se ZTP. Možná tam měli nějaký interní pokyny pro případy aut bez zapsaných emisí. Proto píšu, že záleží na úředníkovi.
To diesel: Podle zákona to asi pravda není, ale pouze tlumočím, co jsem na vlastní uši slyšel od ochotné úřednice na registru v Jablonci nad Nisou, která se mi snažila pomoct, abych tu desítku platit nemusel, a proto mi dokonce poradila, abych sehnal někoho se ZTP. Možná tam měli nějaký interní pokyny pro případy aut bez zapsaných emisí. Proto píšu, že záleží na úředníkovi.
resil sem dve auta, obe katalyzator, jedno 1992, jedno 1995 a obe za 10 ... Jak to nemaji v technicaku tak smula ... jeste ze mame ZTP
resil sem dve auta, obe katalyzator, jedno 1992, jedno 1995 a obe za 10 ... Jak to nemaji v technicaku tak smula ... jeste ze mame ZTP :-D
To Majk-Interní směrnice platí pro celou ČR,stejně jako zákon,at již je to v JH,JnN nebo v Praze!!!Neznám Tě ale sry,asi vypadáš jako socka,že Ti toto poradila nebo je to úřednice s velkým Ú !Jediní osvobození jsou právě invalidé a to držitelé ZTP a ZTP-P , ti ani neplatí těch stávajících 800 za registraci
To Majk-Interní směrnice platí pro celou ČR,stejně jako zákon,at již je to v JH,JnN nebo v Praze!!!Neznám Tě ale sry,asi vypadáš jako socka,že Ti toto poradila nebo je to úřednice s velkým Ú !Jediní osvobození jsou právě invalidé a to držitelé ZTP a ZTP-P , ti ani neplatí těch stávajících 800 za registraci
Zkoušel se už někdo placení "ekodaně" pomocí ZTP vyhnout? Jak je vyřešena - i u třeba 5minutového majitele - nutnost u přepisu předložit doklady o zřízení povinného ručení?
Jak už někdo dobře napsal, 3 tisíce budiž, ale cpát do černé díry 5 nebo 10 tis už je kapku nad rámec...
Zkoušel se už někdo placení "ekodaně" pomocí ZTP vyhnout? Jak je vyřešena - i u třeba 5minutového majitele - nutnost u přepisu předložit doklady o zřízení povinného ručení?
Jak už někdo dobře napsal, 3 tisíce budiž, ale cpát do černé díry 5 nebo 10 tis už je kapku nad rámec...:-o
Napises poistku ktoru hned zrusis ... teoreticky zaplatis 1 den poistku ... neni problem ...
Napises poistku ktoru hned zrusis ... teoreticky zaplatis 1 den poistku ... neni problem ...
Bez záruky-za prodej MV se sice daň neplatí a nemusí se ani přiznávat ale údajně musí být MV ve vlastnictví rok a více,jinak snnad musí platit daň nebo přiznat.
Bez záruky-za prodej MV se sice daň neplatí a nemusí se ani přiznávat ale údajně musí být MV ve vlastnictví rok a více,jinak snnad musí platit daň nebo přiznat.
o placení daně z prodeje jsem poprvé četl tady: .link.
nicméně i zde třeba píší, že i ZTP platí za převod 800,- tak nevím kde všude jsou chyby :-/
o placení daně z prodeje jsem poprvé četl tady:
http://www.mesec.cz/clanky/tip-jak-neplatit-ekologicky-poplatek/
nicméně i zde třeba píší, že i ZTP platí za převod 800,- tak nevím kde všude jsou chyby :-/
No vidíš a už tam píší nesmysl.Mám to mimo jiné ověřeno i od tří osob-1.souseda je ZTP a za registraci ani ekopoplatek
NEPLATILA!
2.autí je na mámu ZTP-neplatila ani eko ,ani za registraci.
3.auto je na přítelkyniZTP-neplatila viz výše.
A poslední nevím zda všichni,nebo je to dle postižení,ale někteří dostávají i příspěvek na PHM.
Ale o zdanění zisku z prodeje fakt nwn jak to je,údajně jak jsem psal.
No vidíš a už tam píší nesmysl.Mám to mimo jiné ověřeno i od tří osob-1.souseda je ZTP a za registraci ani ekopoplatek
NEPLATILA!
2.autí je na mámu ZTP-neplatila ani eko ,ani za registraci.
3.auto je na přítelkyniZTP-neplatila viz výše.
A poslední nevím zda všichni,nebo je to dle postižení,ale někteří dostávají i příspěvek na PHM.
Ale o zdanění zisku z prodeje fakt nwn jak to je,údajně jak jsem psal.
v TP mam EHK 83.02.B, což podle tabulky někde výše je ekodaň 5 tis.. což je moc... Jdu hledat ZTP
v TP mam EHK 83.02.B, což podle tabulky někde výše je ekodaň 5 tis.. což je moc... Jdu hledat ZTP ;-)
Teď mám už jen pár dotazů:
1) může být držitel vozidla (zapsaný v TP) rozdílný od pojistníka (na něj je psáno povinné ručení)? Pokud ano, nemusím řešit jednodenní pojistku - rozumíme si.
2) evidenční kontrola. Musím ji mít při přepisu, to je jasné. Když ale dělám přepis na ZTP a obratem na sebe, musím mít dvě evidenčky? Jak je to v praxi?
Ostatní mi je jasné. Aspoň myslim
Teď mám už jen pár dotazů:
1) může být držitel vozidla (zapsaný v TP) rozdílný od pojistníka (na něj je psáno povinné ručení)? Pokud ano, nemusím řešit jednodenní pojistku - rozumíme si.
2) evidenční kontrola. Musím ji mít při přepisu, to je jasné. Když ale dělám přepis na ZTP a obratem na sebe, musím mít dvě evidenčky? Jak je to v praxi?
Ostatní mi je jasné. Aspoň myslim :-)
Evidenční kontrola má platnost jeden měsíc,takže opakovaně nemusíš,jen mají podmínku,že musí být na toho kdo bude zapsán do TP (alespoň u nás v JH-z BéXem mne z úřadu vyhodila bo technická byla na pův majitel,na STK doklepl,že kontrola byla provedena na žádost p. a jméno)
A to druhé-ano.Uzavři PR na sebe a pak jdi s tím ZTP na úřad přepsat autí na něj a po chvíli potom na sebe.
Evidenční kontrola má platnost jeden měsíc,takže opakovaně nemusíš,jen mají podmínku,že musí být na toho kdo bude zapsán do TP (alespoň u nás v JH-z BéXem mne z úřadu vyhodila bo technická byla na pův majitel,na STK doklepl,že kontrola byla provedena na žádost p. a jméno)
A to druhé-ano.Uzavři PR na sebe a pak jdi s tím ZTP na úřad přepsat autí na něj a po chvíli potom na sebe.