Musis trosku vybrousit objimku ale pak tam pasuje klasicka vybojka. Dokonce ji normalne uchytis jako kdyby tam byla H1
Pouzil jsem to u XM a veeeeelka spokojenost. Najednou bylo prede mnou tolik svetla ze uz jsem nemusel posilat me oci dopredu aby mne informovali o deni pred vozem Byl jsem i na kontrole serizeni svetla a prosel jsem
Musis trosku vybrousit objimku ale pak tam pasuje klasicka vybojka. Dokonce ji normalne uchytis jako kdyby tam byla H1 :-)
Pouzil jsem to u XM a veeeeelka spokojenost. Najednou bylo prede mnou tolik svetla ze uz jsem nemusel posilat me oci dopredu aby mne informovali o deni pred vozem :-)) Byl jsem i na kontrole serizeni svetla a prosel jsem :-)
Tak vazeni clenove clubu. Ja vas ted nechapu, tolik kecu jake by to bylo skvele sehnat nekde ctyroka svetla. A kdyz je nekdo sezene temer za facku tak je nikdo nechce ??? Ale tak to tady vzdy dopadne. Spousta kecu a jak to neni zadara tak neni zajem
Tak vazeni clenove clubu. Ja vas ted nechapu, tolik kecu jake by to bylo skvele sehnat nekde ctyroka svetla. A kdyz je nekdo sezene temer za facku tak je nikdo nechce ??? Ale tak to tady vzdy dopadne. Spousta kecu a jak to neni zadara tak neni zajem :-(
No, 25 kusu? To nesezenes. To mas jak s BXtrickama, to bylo kecu, ze si je lidi objednaji. Nakonec si jich objednalo 15 lidi :-/
BXaci jsou skudlini
No, 25 kusu? To nesezenes. To mas jak s BXtrickama, to bylo kecu, ze si je lidi objednaji. Nakonec si jich objednalo 15 lidi :-/
BXaci jsou skudlini :-)
dneska se mě to podařilo konečně rozlouskat ,mě by se to líbylo parabola na škodovku Wessem stojí i v čechách kolem 200kč akorát to štelování . možná by mohl yarik poradit když je tam má.
Škodule to měla na objímce která byla stažena pérama do hrnce.
dneska se mě to podařilo konečně rozlouskat ,mě by se to líbylo parabola na škodovku Wessem stojí i v čechách kolem 200kč akorát to štelování . možná by mohl yarik poradit když je tam má.
Škodule to měla na objímce která byla stažena pérama do hrnce.
2Vil: paraboly mám uložené v takých "tanieroch", ktoré sú k zadnej stene skeletu 4očí prichytené 3 šroubami (hlavička smerom k motoru), pričom medzi zadnou doskou a uložením je pružina. Tak sa to dá štelovať.
Dá sa to poriešiť aj bez "taniera", a to tak, že každá parabola má 3 výčnelky, ktoré sa vyhnú smerom od stredu (von), navrtajú sa do nich závity a potom sa to rovnako ako v prvom prípade uchytí cez pružiny na zadný panel svetlometu.
K lepšej manipulácii pri nastavovaní je namiesto šroubov s klasickou hlavičkou možné použiť také, ktoré majú nejaké to plastové madlo ap., aby sa to dalo šikovne krútiť rukou.
Btw: v jednych 4 okách som mal originál paraboly Bosch, žiaľ jedna bola rozbitá, takže som ich už nemohol použiť, pretože sa nevyrábajú. Tie mali úchyty podobné ako v druhom prípade.
Svoje 4 oká mám osadené takto:
- vonkajšie paraboly sú tlmené a diaľkové svetlá s klasickými H4, svieti to trochu menej ako klasické BX svetlomety, ale nie o moc.
Citeľné je to keď sú sklá špinavé.
- vnútorné sú len parkovačky.
S tým sa ovšem dá individuálne laborovať, či už so žiarovkami alebo so systémom osvetlenia.
Zámerne som nezapájal oba páry ako tlmené, alebo ako diaľkové, pretože sa mi tam nechce montovať relé a bez neho by sa to asi prepínaču svetiel moc nepáčilo
Osadenie originál tuningových svetlometov Moretti mám k dispozícii. Tam svietia ako diaľkové všetky 4 paraboly (tuším H1) a je tam navyše relé.
A ešte som zabudol, že tie paraboly Wesem mám každý pár iný. Jedna totiž má otvor na parkovačku (tie mám umiestnené ako vnútorné), druhá nie-tá je vonkajšia na tlmené a diaľkové.
...dúfam že sa v tom dá vyznať) prípadné nejasnosti rád osvetlím
2Vil: paraboly mám uložené v takých "tanieroch", ktoré sú k zadnej stene skeletu 4očí prichytené 3 šroubami (hlavička smerom k motoru), pričom medzi zadnou doskou a uložením je pružina. Tak sa to dá štelovať.
Dá sa to poriešiť aj bez "taniera", a to tak, že každá parabola má 3 výčnelky, ktoré sa vyhnú smerom od stredu (von), navrtajú sa do nich závity a potom sa to rovnako ako v prvom prípade uchytí cez pružiny na zadný panel svetlometu.
K lepšej manipulácii pri nastavovaní je namiesto šroubov s klasickou hlavičkou možné použiť také, ktoré majú nejaké to plastové madlo ap., aby sa to dalo šikovne krútiť rukou.
Btw: v jednych 4 okách som mal originál paraboly Bosch, žiaľ jedna bola rozbitá, takže som ich už nemohol použiť, pretože sa nevyrábajú. Tie mali úchyty podobné ako v druhom prípade.
Svoje 4 oká mám osadené takto:
- vonkajšie paraboly sú tlmené a diaľkové svetlá s klasickými H4, svieti to trochu menej ako klasické BX svetlomety, ale nie o moc.
Citeľné je to keď sú sklá špinavé.
- vnútorné sú len parkovačky.
S tým sa ovšem dá individuálne laborovať, či už so žiarovkami alebo so systémom osvetlenia.
Zámerne som nezapájal oba páry ako tlmené, alebo ako diaľkové, pretože sa mi tam nechce montovať relé a bez neho by sa to asi prepínaču svetiel moc nepáčilo:-)
Osadenie originál tuningových svetlometov Moretti mám k dispozícii. Tam svietia ako diaľkové všetky 4 paraboly (tuším H1) a je tam navyše relé.
A ešte som zabudol, že tie paraboly Wesem mám každý pár iný. Jedna totiž má otvor na parkovačku (tie mám umiestnené ako vnútorné), druhá nie-tá je vonkajšia na tlmené a diaľkové.
...dúfam že sa v tom dá vyznať:-))) prípadné nejasnosti rád osvetlím:-))))
yarik mohl bys to blejsknout zezadu nějakou představu bych měl díky ale asi stoho tady nic nebude koukám že asi neni zájem, za ty prachy by to šlo.
yarik mohl bys to blejsknout zezadu nějakou představu bych měl díky ale asi stoho tady nic nebude koukám že asi neni zájem, za ty prachy by to šlo.
ked uz sa tu riesia 4 oci, neviete niekto nahodov aku velkost paraboy ma bmw E30 ?
ked uz sa tu riesia 4 oci, neviete niekto nahodov aku velkost paraboy ma bmw E30 ?
Mám pocit, že někdo používá kompletní 4 OK mechaniku vč. parabol z Š 120 LS...., určitě by šla napasovat i ze žigula či polského fiata, odpadlo by vymýšlení seřizování....
Je otázka, komu stojí za to 20 let staré auto vybavovat optikou, která je pomalu dražší (myslím ty xenony a pod), než zůstatková hodnota auta... Ale "tuningují" se i staré škodovky, tak proč ne BX...
Mám pocit, že někdo používá kompletní 4 OK mechaniku vč. parabol z Š 120 LS...., určitě by šla napasovat i ze žigula či polského fiata, odpadlo by vymýšlení seřizování....
Je otázka, komu stojí za to 20 let staré auto vybavovat optikou, která je pomalu dražší (myslím ty xenony a pod), než zůstatková hodnota auta... Ale "tuningují" se i staré škodovky, tak proč ne BX...
kanyza: zalezi na pristupu lidi. Nekdo to ma jako levne voziko s dobrymi vlastnostmi, nekdo to ma jako milacka. Myslim, ze zastavba xenonu je v tuningovem svete mala polozka
kanyza: zalezi na pristupu lidi. Nekdo to ma jako levne voziko s dobrymi vlastnostmi, nekdo to ma jako milacka. Myslim, ze zastavba xenonu je v tuningovem svete mala polozka:-)
Teda jestli se do toho můžu přimíchat, tak buď BX dát na originální stav anebo "drsný" tuning, aby nikdo nepoznal, jestli to je Citroen nebo UFO.
Největší lůzři jsou ti, kteří si oblepí auto samolepkama TUNNNING a peláší po městě 90. To jsou především majitelé škodovek (octavie nevyjímaje), doufám, že z BXclubu takovou ostudu nedělá nikdo!!
A nejhorší tuning jsou ty návleky na bezp. pásy - to bych zakázal legislativně jako popírání intelektu....a propagaci nefkusu.
Teda jestli se do toho můžu přimíchat, tak buď BX dát na originální stav anebo "drsný" tuning, aby nikdo nepoznal, jestli to je Citroen nebo UFO.
Největší lůzři jsou ti, kteří si oblepí auto samolepkama TUNNNING a peláší po městě 90. To jsou především majitelé škodovek (octavie nevyjímaje), doufám, že z BXclubu takovou ostudu nedělá nikdo!! :)
A nejhorší tuning jsou ty návleky na bezp. pásy - to bych zakázal legislativně jako popírání intelektu....a propagaci nefkusu.
pass z extremu do extremu... jedno lepsie jak druhe teda
decent tuning by mal vykonat kazdy ako kolesa svetla napr folie tonovanie atd
obyc bx je nuda a nieje ani pekne
a zase len magori si pritlcu euro paletu ako kridlo a ako spojler karton od novej chladnicky
pass z extremu do extremu... jedno lepsie jak druhe teda :))
decent tuning by mal vykonat kazdy ako kolesa svetla napr folie tonovanie atd
obyc bx je nuda a nieje ani pekne
a zase len magori si pritlcu euro paletu ako kridlo :)) a ako spojler karton od novej chladnicky :))
all: aby som vniesol trochu svetla do tejto storry, paraboly Wessem, čo som uvádzal vo svojom prvom príspevku sa používajú práve ako náhrada na š-120 a žigulák. Ich priemer je tuším 14cm. Poznám viacerých ľudí čo to majú vyriešené rovnako.
... fantázie o xenónoch a podobne sa počúvajú dobre, ale na 99% zostane len pri nich, t.j.v rovine teórie a nemyslím tým len u 4očí. V rôznych témach sa to tu už omieľa roky, ale ešte som žiadny reálny výsledok nevidel ..iba že by som niečo prehliadol)
Ešte by som chcel dodať, a prosím aby to bolo brané len ako môj osobný postreh, 4oká "nezapasujú" na všetky bx. Určite nie na autá v bledými odtieňmi lakov. Ani červené veľmi nie. S bielymi smerovkami to podľa mňa vyzerá skôr nepekne.
Ideálne je to na tmavých (zámerne nehovorím čiernych) odtieňoch, keď sa smerovky trochu streknú čiernym transparentným lakom (ale neprehnať, jedna vrstva fakt stačí). Potom to tak nejak nenásilne korešponduje s osobnosťou BX.
all: aby som vniesol trochu svetla do tejto storry, paraboly Wessem, čo som uvádzal vo svojom prvom príspevku sa používajú práve ako náhrada na š-120 a žigulák. Ich priemer je tuším 14cm. Poznám viacerých ľudí čo to majú vyriešené rovnako.
... fantázie o xenónoch a podobne sa počúvajú dobre, ale na 99% zostane len pri nich, t.j.v rovine teórie:-) a nemyslím tým len u 4očí. V rôznych témach sa to tu už omieľa roky, ale ešte som žiadny reálny výsledok nevidel:-) ..iba že by som niečo prehliadol:-)))
Ešte by som chcel dodať, a prosím aby to bolo brané len ako môj osobný postreh, 4oká "nezapasujú" na všetky bx. Určite nie na autá v bledými odtieňmi lakov. Ani červené veľmi nie. S bielymi smerovkami to podľa mňa vyzerá skôr nepekne.
Ideálne je to na tmavých (zámerne nehovorím čiernych) odtieňoch, keď sa smerovky trochu streknú čiernym transparentným lakom (ale neprehnať, jedna vrstva fakt stačí). Potom to tak nejak nenásilne korešponduje s osobnosťou BX.
Vsak vis ze ja mam rad extremni veci At se za tim kazdy otoci Tuning samotny uz dneska vlastne neni nic zvlastniho.....
Vsak vis ze ja mam rad extremni veci :) At se za tim kazdy otoci :) Tuning samotny uz dneska vlastne neni nic zvlastniho.....;-)
Netusim co je na tom pekne. Krajsie su podla mna take zamračené ..cool a este dnu daky xenon...
Netusim co je na tom pekne. Krajsie su podla mna take zamračené ..cool a este dnu daky xenon...
Yarik já jsem odpovídal Tomassovi viz časy příspěvků
Jinak tuning ROZHODNĚ jo - jenom ať to má svoji úroveň a ať to neukazuje stupeň vývoje autora těch úprav (škodofkáři)
Yarik já jsem odpovídal Tomassovi :)) viz časy příspěvků :)
Jinak tuning ROZHODNĚ jo - jenom ať to má svoji úroveň a ať to neukazuje stupeň vývoje autora těch úprav :))(škodofkáři)