Před nějakou dobou o tom mluvili v TV pořadu Autosalon,ukazovali tam jak pomocí folie změnily barvu celého auta.Hledal jsem který díl to byl,s tím že tu dám link,ale doposud nenašel (vysílá to PRIMA TV)
Před nějakou dobou o tom mluvili v TV pořadu Autosalon,ukazovali tam jak pomocí folie změnily barvu celého auta.Hledal jsem který díl to byl,s tím že tu dám link,ale doposud nenašel (vysílá to PRIMA TV)
vyskúšam, uvidím. lepiť si to budem sám, pretože, ako je známe,trpím chronickou nedôverou k práci niekoho iného tisís korún mám aj nemám. teším sa na to.
Btw: napr. modré autá nemenovaného mobilného operátora sú tiež potiahnté podobnou fóliou s potlačou a žlté autá taxislužby v matičke tiež.
vyskúšam, uvidím. lepiť si to budem sám, pretože, ako je známe,trpím chronickou nedôverou k práci niekoho iného :-)))) tisís korún mám aj nemám. teším sa na to.
Btw: napr. modré autá nemenovaného mobilného operátora sú tiež potiahnté podobnou fóliou s potlačou a žlté autá taxislužby v matičke tiež.
Ja jsem poslala zadost o kalkulaci kapota+naraznik. Jsem zvedava, kolik si za to rekne. A jestli to pomuze. je mi lito nechat si zprasit nove strikane dily
Ja jsem poslala zadost o kalkulaci kapota+naraznik. Jsem zvedava, kolik si za to rekne. A jestli to pomuze. :palec je mi lito nechat si zprasit nove strikane dily
Darja: fólie ktoré mienim použiť na kapotu a strechu sú polymerické fólie s označením 200/300 so životnosťou 5-7rokov. Na ploché časti BX úplne postačujú.
Ale na členitejšie časti, akou nárazník je, už nie. Tam je vhodné použiť superodolnú liatu fóliu (tá firma kde idem kupovať ja ju ponúka za 12,25€).
Upozorňujem, že nejdem nakupovať od predajcov autofólií, tam je to drahšie, viď skoršie príspevky.
Darja: fólie ktoré mienim použiť na kapotu a strechu sú polymerické fólie s označením 200/300 so životnosťou 5-7rokov. Na ploché časti BX úplne postačujú.
Ale na členitejšie časti, akou nárazník je, už nie. Tam je vhodné použiť superodolnú liatu fóliu (tá firma kde idem kupovať ja ju ponúka za 12,25€).
Upozorňujem, že nejdem nakupovať od predajcov autofólií, tam je to drahšie, viď skoršie príspevky.
Ja jsem uvazovala na C5. Z rozmaru jsem nechala nalakovat predni naraznik. Kapota to taky potrebuje, je od kaminku uplne znicena (coz u bx teda nebylo.. asi je to laminatem ci co )
Slo mi jen o cumak.
Za 5 let se to strhne a da nova Verim, ze ani tech 5 let to nevydrzi pekne, preci jen vlivy okoli se na folii podepisou rychle.
Sama bych to nezvladla, bx je uzasne rovne (viva bertone), c5 je samej zahyb
Ja jsem uvazovala na C5. Z rozmaru jsem nechala nalakovat predni naraznik. Kapota to taky potrebuje, je od kaminku uplne znicena (coz u bx teda nebylo.. asi je to laminatem ci co:-)) )
Slo mi jen o cumak.
Za 5 let se to strhne a da nova :-) Verim, ze ani tech 5 let to nevydrzi pekne, preci jen vlivy okoli se na folii podepisou rychle.
Sama bych to nezvladla, bx je uzasne rovne (viva bertone), c5 je samej zahyb:-o:-))
to Darja : Po nalakovaní tam nacap bezpečnostnú foĺiu je to drahé ale každých 5 -9 rokov ju len vymeníš miesto lakovania...
to Darja : Po nalakovaní tam nacap bezpečnostnú foĺiu :palec je to drahé ale každých 5 -9 rokov ju len vymeníš miesto lakovania...
...prečo mám dojem,že každý hovoríme o niečom inom? Ja o farebnej fólii, vy o ochrannej (priesvitnej)?
...prečo mám dojem,že každý hovoríme o niečom inom? Ja o farebnej fólii, vy o ochrannej (priesvitnej)?:nevim
Protoze ve vysledku je to to same, jen jedna je barevna a jedna je cira. Barevna treba nikdy nebude mit lesk jako lak. I kdyz jsem videla ofoliovane auto do bile perleti... jako masakr! Ale pri blizsim ohledani je to videt.
Protoze ve vysledku je to to same, jen jedna je barevna a jedna je cira. Barevna treba nikdy nebude mit lesk jako lak. I kdyz jsem videla ofoliovane auto do bile perleti... jako masakr! Ale pri blizsim ohledani je to videt.
lebo osobne by som neveril farebnej folii..neviem preco.. ale radsej si dam namiesat 2dc farby a laknem kapotu..a ak ju chcem perfektne ochranit (co nechcem ) tak ochrannu foliu..
lebo osobne by som neveril farebnej folii..neviem preco.. ale radsej si dam namiesat 2dc farby a laknem kapotu..a ak ju chcem perfektne ochranit (co nechcem ) :D tak ochrannu foliu..
Určite to bude krajšie ako to mám teraz,veď si to možno videla na vlastné oči Lak je popraskaný, ošuntelý. Lakošovi to dávať určite nebudem a striekanie sprejmi na tak velkej ploche-neviem ako by to vypadalo. No ale, nakoniec, keď to nevyjde, pôjdu dolu a porozmýšlam o inom variante. No a s tým leskom rátam, aj tak som strechu a kapozu chcel dať do matu. Videl som to na autosalóne na jednej car a lúbilo sa mi to.
PS: principiálne to rovnako vypadá, no ty chceš pekný lak ochrániť, ja zasa škaredý prekryť. Takže ciele sa diametrálne líšia....to len aby si nemala posledné slovo
Určite to bude krajšie ako to mám teraz,veď si to možno videla na vlastné oči:-) Lak je popraskaný, ošuntelý. Lakošovi to dávať určite nebudem a striekanie sprejmi na tak velkej ploche-neviem ako by to vypadalo. No ale, nakoniec, keď to nevyjde, pôjdu dolu a porozmýšlam o inom variante. No a s tým leskom rátam, aj tak som strechu a kapozu chcel dať do matu. Videl som to na autosalóne na jednej car a lúbilo sa mi to.
PS: principiálne to rovnako vypadá, no ty chceš pekný lak ochrániť, ja zasa škaredý prekryť. Takže ciele sa diametrálne líšia:-d....to len aby si nemala posledné slovo:-)))):-)))):-))))
tycoon ďakujem za cenú radu. Tie ofóliované O2 octavie sa mi celkom pozdávajú.
tycoon ďakujem za cenú radu. Tie ofóliované :palecO2 octavie sa mi celkom pozdávajú.
PS: principiálne to rovnako vypadá, no ty chceš pekný lak ochrániť, ja zasa škaredý prekryť. Takže ciele sa diametrálne líšia....to len aby si nemala posledné slovo
Yariku Ty jsi cislo
Jediny problem u barevnych folii je ukonceni a kliky. Podivej se na Bublinky poradne, ze kliky treba maji orezane A u taxiku, kdyz otevrou dvere, tak vidis, kde konci zluta a zacina puvodni barva.
Nevim, kolik si uctujou lakyrove u vas, u nas je to cca 2500 dil, tzn za 5000 mas v laku kapotu a strechu. Jediny problem zase je ( a ten bude i s folii), ze zbytek auta bude jinej
Yariku :-)))) Ty jsi cislo :-))))
Jediny problem u barevnych folii je ukonceni a kliky. Podivej se na Bublinky poradne, ze kliky treba maji orezane :-) A u taxiku, kdyz otevrou dvere, tak vidis, kde konci zluta a zacina puvodni barva.
Nevim, kolik si uctujou lakyrove u vas, u nas je to cca 2500 dil, tzn za 5000 mas v laku kapotu a strechu. Jediny problem zase je ( a ten bude i s folii), ze zbytek auta bude jinej:nevim
jj..neviem ako je to s tamtymi foliami..ale nezvladnu neake extremne zaoblenia..to chce profi aplikaciu s natapanim, narezavanim, spajanim...to je patalia ..napr ked sa lepi (vravim o sklach) taky opel tigra zadne okno..to je horor...
jj..neviem ako je to s tamtymi foliami..ale nezvladnu neake extremne zaoblenia..to chce profi aplikaciu s natapanim, narezavanim, spajanim...to je patalia ..napr ked sa lepi (vravim o sklach) taky opel tigra zadne okno..to je horor...
Ak by sa jednalo o iné diely ako strechu a kapotu, tak to by bola iná šálka kávy, ale práve na týchto dieloch žiadne záhyby nie sú (ani kľučky). No a trochu iný odtieň tiež nie je na závadu, skôr naopak.
Inak, myslíte si, že napr tie orezané kľučky sú preto, že to je limotované záhybom? Ja som skôr toho názoru, že sa montážnilom nechcelo demontovať kľučky
tycoon nepleť sem to škaredé auto
Každopádne vďaka za názory
Ak by sa jednalo o iné diely ako strechu a kapotu, tak to by bola iná šálka kávy, ale práve na týchto dieloch žiadne záhyby nie sú (ani kľučky). No a trochu iný odtieň tiež nie je na závadu, skôr naopak.
Inak, myslíte si, že napr tie orezané kľučky sú preto, že to je limotované záhybom? Ja som skôr toho názoru, že sa montážnilom nechcelo demontovať kľučky:-)
tycoon nepleť sem to škaredé auto:-d
Každopádne vďaka za názory:palec
Dobrý nápad kovboj,len ešte doriešiť otváranie strechy
Fóliu som už kúpil, radšej skôr, aby ste ma nebodaj neodhovorili.
...šak počkajte, jak mi budete ticho závidieť
Dobrý nápad kovboj,len ešte doriešiť otváranie strechy:-)))):-)))):-))))
Fóliu som už kúpil, radšej skôr, aby ste ma nebodaj neodhovorili.
...šak počkajte, jak mi budete ticho závidieť:-):-)):-p:-))))