tomass: uraziť si ma neurazil! Ja som si zvykol na rôzne správanie sa ľudí to Ťa ľutujem, že si furt na paškáli no fakt by si mal pouvažovať o myšlienke plastiky
tomass: uraziť si ma neurazil! Ja som si zvykol na rôzne správanie sa ľudí:palec to Ťa ľutujem, že si furt na paškáli no fakt by si mal pouvažovať o myšlienke plastiky:-))
28.04.2009 21:11 -
Re: Lekárničky od 1. mája - Slovensko
Tak už to asi taky bude i v česku.Dnes v TN o tom hovořili.Vzpomínali ,že tam budou muset být lepší nůžky (dnes tam dávaj taový ty kšunty s plastem,který nestříhaj ani papír.),obrázkový manuál 1.pomoci,nebudou tam muset být sichrhajsky,ale že se nebudou muset měnit obvazy,pokud nebude obal poškozen. Snad od 1.7.09,nevím zda jsem se nepřeslechl.
Tak už to asi taky bude i v česku.Dnes v TN o tom hovořili.Vzpomínali ,že tam budou muset být lepší nůžky (dnes tam dávaj taový ty kšunty s plastem,který nestříhaj ani papír.),obrázkový manuál 1.pomoci,nebudou tam muset být sichrhajsky,ale že se nebudou muset měnit obvazy,pokud nebude obal poškozen. Snad od 1.7.09,nevím zda jsem se nepřeslechl.
29.04.2009 05:34 -
haha no počkej ti naši p.tomci brzo něco zmáknou před váma a vi se budete opičit tak jak my ted.
haha no počkej ti naši p.tomci brzo něco zmáknou před váma a vi se budete opičit tak jak my ted.
03.05.2009 18:36 -
Takže to nejak zhrňme poliši, pochopil som správne, že:
1. pokiaľ mám lekárničku kúpenú pred 1.5.09, tak ju môžem mať do konca expirácie, najnekôr ale do konca roku 2010 aj bez karty prvej pomoci?
2. Staré typy lekárničiek sa smú ešte predávať, ale iba s doplnenou kartou prvej pomoci, a to maximálne do júla 2009?
3. Od 1.5.2009 by mali byť v predaji aj nové \\\"modulové\\\" typy lekárničiek, oranžovej farby.
Zaujíma ma najmä prvý variant.
...ešte som dostal do emailu také pestvo (ruzumej srandu), že pokaľ ma príslušníci zastavia a budú chcieť skontrolovať lekárničku, ktorú vozím v batožinovom priestore, a pred jej predložením vystúpim z auta bez reflexnej vesty a nezapnem pred vystúpením výstražné svetlá, tak už lekárničku ani nechcú vidieť - rovno ma vykešujú za tieto dva priestupky teraz čo vyjde lacnešie???
Takže to nejak zhrňme poliši, pochopil som správne, že:
1. pokiaľ mám lekárničku kúpenú pred 1.5.09, tak ju môžem mať do konca expirácie, najnekôr ale do konca roku 2010 aj bez karty prvej pomoci?
2. Staré typy lekárničiek sa smú ešte predávať, ale iba s doplnenou kartou prvej pomoci, a to maximálne do júla 2009?
3. Od 1.5.2009 by mali byť v predaji aj nové \\\"modulové\\\" typy lekárničiek, oranžovej farby.
Zaujíma ma najmä prvý variant.
...ešte som dostal do emailu také pestvo (ruzumej srandu), že pokaľ ma príslušníci zastavia a budú chcieť skontrolovať lekárničku, ktorú vozím v batožinovom priestore, a pred jej predložením vystúpim z auta bez reflexnej vesty a nezapnem pred vystúpením výstražné svetlá, tak už lekárničku ani nechcú vidieť - rovno ma vykešujú za tieto dva priestupky:-d teraz čo vyjde lacnešie???:-))))
03.05.2009 20:02 -
Pre Yarik! Poriadne si prestuduj prislusnu vyhlasku! Po druhe ziaden policajt Ta nebude buzerovat zato, ze ked Ta zastavi tak bude cakat nato aby si sa nasukal do reflexnej vesty a este cakal nato kym najdes spinac vystraznych svetiel! Fakt som sa teraz nasral!
Pre Yarik! Poriadne si prestuduj prislusnu vyhlasku! Po druhe ziaden policajt Ta nebude buzerovat zato, ze ked Ta zastavi tak bude cakat nato aby si sa nasukal do reflexnej vesty a este cakal nato kym najdes spinac vystraznych svetiel! Fakt som sa teraz nasral!
03.05.2009 20:09 -
hiero: Len sa nenasieraj.
Okrem toho - kde si má bežný človek (napr. starý deduško) naštudovať vyhlášku?
A k tomu pestvu - napísal som,že som to dostal do emailu. Neviem čo je na tom pravdy,tak klídek
hiero: Len sa nenasieraj:-p.
Okrem toho - kde si má bežný človek (napr. starý deduško) naštudovať vyhlášku?
A k tomu pestvu - napísal som,že som to dostal do emailu. Neviem čo je na tom pravdy,tak klídek:-)
04.05.2009 15:15 -
Podľa vyhlášky musíš mať lekárničku v dosahu - vo vozidle, nie v kufri - teda nielen vestu, ale aj lekárničku. Ďalej, pokutu môžeš dostať aj za to, že nezhasneš motor. Podľa zákonov EU by sa nesmel ani zohrievať motor na prevádzkovú teplotu pred jazdou - ani v zime. . .myslím, že podľa všeobecného práva sú zákony EU nadradené tým naším. Konzultoval som to s dopravákmi a povedali, že na tom nejak nebazírujú, ale malo by sa to dodržiavať. Takže, ak policajti zastavia, tak:
1. Výstražné
2. Zhasnúť motor
3. Ak vystúpiť, tak vestu, resp sa aspoň opýtať, či musíš
4. Vesta a lekárnička vo vozidle v dosahu spoza volantu (pod sedačkou a podobne)
5. Zákaz nefabrických xenónov - kontrolujú často v nitre
6. Pozor najmä na praskliny čelného skla, kamarát dostal v Nitre 100 eur za malú prasklinu mimo zorného poľa (to je cena nového poľského skla)
7. V žiadnom prípade nevyhodiť pred policajtom špak z okna - 50 eur pokuta
Podľa vyhlášky musíš mať lekárničku v dosahu - vo vozidle, nie v kufri - teda nielen vestu, ale aj lekárničku. Ďalej, pokutu môžeš dostať aj za to, že nezhasneš motor. Podľa zákonov EU by sa nesmel ani zohrievať motor na prevádzkovú teplotu pred jazdou - ani v zime. . .myslím, že podľa všeobecného práva sú zákony EU nadradené tým naším. Konzultoval som to s dopravákmi a povedali, že na tom nejak nebazírujú, ale malo by sa to dodržiavať. Takže, ak policajti zastavia, tak:
1. Výstražné
2. Zhasnúť motor
3. Ak vystúpiť, tak vestu, resp sa aspoň opýtať, či musíš
4. Vesta a lekárnička vo vozidle v dosahu spoza volantu (pod sedačkou a podobne)
5. Zákaz nefabrických xenónov - kontrolujú často v nitre
6. Pozor najmä na praskliny čelného skla, kamarát dostal v Nitre 100 eur za malú prasklinu mimo zorného poľa (to je cena nového poľského skla)
7. V žiadnom prípade nevyhodiť pred policajtom špak z okna - 50 eur pokuta
04.05.2009 15:19 -
A zabudol som rozmer pneu - ten tiež často kontrolujú (najmä Nitra a okolie, ZM a podobne), musia byť zapísané aj v technickom, prípadne aj s variantnými diskami
A zabudol som rozmer pneu - ten tiež často kontrolujú (najmä Nitra a okolie, ZM a podobne), musia byť zapísané aj v technickom, prípadne aj s variantnými diskami
04.05.2009 19:11 -
Podľa ktorej vyhlášky by mal mať vodič lekárničku v dosahu? Tejto, alebo vyhlášky o cestej premávke, alebo cestného zákona?
Autolekárnička musí byť vo vozidle umiestnená na dobre prístupnom a viditeľnom mieste. Môžem ju mať teda aj v kufri auta, ale na takom mieste aby k nej bol bezproblémový prístup. t.j. Keď mám v kufri nejakú batožinu a lekárničku mám niekde na vrchu, na dostupnom mieste, tak ju mám umiestnenú správne.
Ostatné principiálne korešponduje s tým čo som napísal a čo hiera tak vytočilo.
No a k tým ustanoveniam typu: \"Ak medzinárodná zmluva, ktorou je Slovenská republika viazaná, obsahuje ustanovenia odchylne od tohto zákona, platia ustanovenia medzinárodnej zmluvy\" je škoda reči sa vyjadrovať. Kto ich pozná? Ja nie.
Ale to sme zasa úplne inde, kde bol cielený tento článok
Podľa ktorej vyhlášky by mal mať vodič lekárničku v dosahu? Tejto, alebo vyhlášky o cestej premávke, alebo cestného zákona? :nevim
Autolekárnička musí byť vo vozidle umiestnená na dobre prístupnom a viditeľnom mieste. Môžem ju mať teda aj v kufri auta, ale na takom mieste aby k nej bol bezproblémový prístup. t.j. Keď mám v kufri nejakú batožinu a lekárničku mám niekde na vrchu, na dostupnom mieste, tak ju mám umiestnenú správne:-).
Ostatné principiálne korešponduje s tým čo som napísal a čo hiera tak vytočilo.:-p
No a k tým ustanoveniam typu: \"Ak medzinárodná zmluva, ktorou je Slovenská republika viazaná, obsahuje ustanovenia odchylne od tohto zákona, platia ustanovenia medzinárodnej zmluvy\" je škoda reči sa vyjadrovať. Kto ich pozná? Ja nie.
Ale to sme zasa úplne inde, kde bol cielený tento článok:-p
04.05.2009 20:36 -
Pre SUP: ako viem tak legislativa EU nie je nadradena zákonom ktoréhokolvek statu EU. Nariadenia EU nie su zavazne! Ako viem tak spolocny zakon o cestnej premavke neexistuje. Keby bol tak sa riadime nim a nie novym č. 8/2009 o cestnej premavke. Co sa tyka celneho skla tak policajt moze dat na mieste blokovu pokutu max. vo vyske 60,- € to neplati pri prekroceni rychlosti kde o 10 km/h je 50, o 10-20 je 100€ atd az o viac ako 70 km/h 650€. Tak tvojho znameho dobre natiahli. Co sa tyka rozmeru rafov a pneumatik tak to mas pravdu. Lepsie je zaplatit pokutu ako prist o technicak. Samozrejme nebudem buzerovat vodica co prekroci sirku behuna o jeden cm, ako mladeho debila co povedzme priklad da na Peugeot 206 17 palcove elektrony s pneumetikou sirsou ako jeho IQ a v technicaku ma povolene max. 14ky.Ak mi poradite tak vam dam k dispozicii sadzobnik pokut. Co sa tyka lekarniciek tak isto naskenujem celu vyhlasku a dam k dispozicii a bude konecne pokoj!
Pre SUP: ako viem tak legislativa EU nie je nadradena zákonom ktoréhokolvek statu EU. Nariadenia EU nie su zavazne! Ako viem tak spolocny zakon o cestnej premavke neexistuje. Keby bol tak sa riadime nim a nie novym č. 8/2009 o cestnej premavke. Co sa tyka celneho skla tak policajt moze dat na mieste blokovu pokutu max. vo vyske 60,- € to neplati pri prekroceni rychlosti kde o 10 km/h je 50, o 10-20 je 100€ atd az o viac ako 70 km/h 650€. Tak tvojho znameho dobre natiahli. Co sa tyka rozmeru rafov a pneumatik tak to mas pravdu. Lepsie je zaplatit pokutu ako prist o technicak. Samozrejme nebudem buzerovat vodica co prekroci sirku behuna o jeden cm, ako mladeho debila co povedzme priklad da na Peugeot 206 17 palcove elektrony s pneumetikou sirsou ako jeho IQ a v technicaku ma povolene max. 14ky.Ak mi poradite tak vam dam k dispozicii sadzobnik pokut. Co sa tyka lekarniciek tak isto naskenujem celu vyhlasku a dam k dispozicii a bude konecne pokoj!
04.05.2009 21:31 -
Hiero: vyhlášku netreba skenovať, v mojom prvom príspevku je na ňu predsa link. Z nej som vychádzal od začiatku v fejto bohatej dikusii
Hiero: vyhlášku netreba skenovať, v mojom prvom príspevku je na ňu predsa link. Z nej som vychádzal od začiatku v fejto bohatej dikusii:-)
06.05.2009 14:08 -
to hiero: pokutovanie za iny rozmer pneumatik aku su zapisane v TP by som si rozmyslel. chybu nespravil majitel vozidla ale okresny urad odbor dopravy ktory nezapisal alternetivne pneu. (podla nazoru prezidia PZ) takze ak mas na aute 15-ky a v tp 14-ky a pneu nijako nevytrca do strany, je to v poriadku. (jasne, ze ked mas na felde 17-ky a prevarene blatniky tak to nie je ok)
to yarik: aj ja som to pocel, ze ti daju pokutu ked vystupis bez vesty. osobne som sa s tym nestretol a taketo pocinanie povazujem za zvratene. ak to je pravda, tak nech ten, komu za to dali pokutu da nejaky dokaz. dopravaci ti za to urcite nedaju pokutu (ine zlozky pz neviem...)
no a vo vseobecnosti plati, ze v kazdom povolani sa najdu blbci, niekde viac, niekde menej
to hiero: pokutovanie za iny rozmer pneumatik aku su zapisane v TP by som si rozmyslel. chybu nespravil majitel vozidla ale okresny urad odbor dopravy ktory nezapisal alternetivne pneu. (podla nazoru prezidia PZ) takze ak mas na aute 15-ky a v tp 14-ky a pneu nijako nevytrca do strany, je to v poriadku. (jasne, ze ked mas na felde 17-ky a prevarene blatniky tak to nie je ok)
to yarik: aj ja som to pocel, ze ti daju pokutu ked vystupis bez vesty. osobne som sa s tym nestretol a taketo pocinanie povazujem za zvratene. ak to je pravda, tak nech ten, komu za to dali pokutu da nejaky dokaz. dopravaci ti za to urcite nedaju pokutu (ine zlozky pz neviem...)
no a vo vseobecnosti plati, ze v kazdom povolani sa najdu blbci, niekde viac, niekde menej :-))))
06.05.2009 15:11 -
breznev, ja ťa snáď navrhnem na medailu ...nie na žiadne ničneriešiace zvýšenie platu
breznev, ja ťa snáď navrhnem na medailu:-) ...nie na žiadne ničneriešiace zvýšenie platu:-))))
06.05.2009 17:09 -
pre breznev: hovoril som o druhom priklade. kaslem nato ci ma 14ky a ci 15ky no pruser je ked ma miesto 14tiek 17ky, ked neda dopravak pokutu za vestu ked vystupujes bez nej po jeho zastaveni pis si ze ina zlozka ju neda duplom!
pre breznev: hovoril som o druhom priklade. kaslem nato ci ma 14ky a ci 15ky no pruser je ked ma miesto 14tiek 17ky, ked neda dopravak pokutu :-d za vestu ked vystupujes bez nej po jeho zastaveni pis si ze ina zlozka ju neda duplom!
06.05.2009 17:48 -
to yarik: to zvysenie platu, poslem ti cislo uctu? ved dochodok mas isto velky tak nebude problem nieco prispiet
to hiero: no ja mam ine skusenosti, dopravak vela veci necha tak a "iny" za to buzeruju a rozdavaju plne palky
to yarik: to zvysenie platu, poslem ti cislo uctu? ved dochodok mas isto velky :-)))) tak nebude problem nieco prispiet :-))))
to hiero: no ja mam ine skusenosti, dopravak vela veci necha tak a "iny" za to buzeruju a rozdavaju plne palky
06.05.2009 23:28 -
celkom zaujímavá debata...
hiero ešte nás oboznám o nejakých fajn novinkách aby sme boli múdrejší
celkom zaujímavá debata...
hiero ešte nás oboznám o nejakých fajn novinkách aby sme boli múdrejší ;-)
07.05.2009 10:26 -