rozpraval som sa s konikom o tom ze chcem pestriekat auto to znamena ze ak ho nastiekam na novu farbu potrebujem KO??? tu je odkaz a v nom to je napisane: .link.
ale nejde mi to do hlavy ako naco to je dobre? a ked mam KO ale staru tak to neplati a musim znova zaplatit plnu sumu KO??? dakujem za odpoved....
EDIT:// pisal som na KO a dostal som takuto odpoved:
Dobry den p. Ruttkay,
KO nie je viazana na prestriekanie ako take, ale v sulade s § 116 ods. 5 pism. zakona c. 8/2009 o cestnej premavke sa odborny posudok o KO vyzaduje na vykonanie evidencnych ukonov v evidencii vozidiel, medzi ktore patri aj trvala zmena farby alebo farebneho vyhotovenia vozidla. Tuto povinnost zaviedol evidencny organ, pretoze zmena farebneho vyhotovenia, ci uz skutocna alebo fiktivna, casto suvisela s legalizaciu vozidla s neopravnene zmenenou identitou alebo pochadzajuceho z trestnej cinnosti.
Cize ak si vozidlo prestriekate povodnou farbou, nemusite to oznamovat organu Policajneho zboru, ani absolvovat KO. Ak zmenite farbu vozidla, oznamenie tejto zmeny je pre Vas povinne a podmienene absolvovanim KO. Na zmenu farebneho vyhotovenia sa neda aplikovat administrativna kontrola.
S pozdravom
Zrubak
takze sila
zdravim
rozpraval som sa s konikom o tom ze chcem pestriekat auto to znamena ze ak ho nastiekam na novu farbu potrebujem KO??? tu je odkaz a v nom to je napisane: http://www.minv.sk/?zmena-farby-vozidla-zapis-tazneho-zariadenia-vozidla
ale nejde mi to do hlavy ako naco to je dobre? a ked mam KO ale staru tak to neplati a musim znova zaplatit plnu sumu KO??? dakujem za odpoved....
EDIT:// pisal som na KO a dostal som takuto odpoved:
Dobry den p. Ruttkay,
KO nie je viazana na prestriekanie ako take, ale v sulade s § 116 ods. 5 pism. zakona c. 8/2009 o cestnej premavke sa odborny posudok o KO vyzaduje na vykonanie evidencnych ukonov v evidencii vozidiel, medzi ktore patri aj trvala zmena farby alebo farebneho vyhotovenia vozidla. Tuto povinnost zaviedol evidencny organ, pretoze zmena farebneho vyhotovenia, ci uz skutocna alebo fiktivna, casto suvisela s legalizaciu vozidla s neopravnene zmenenou identitou alebo pochadzajuceho z trestnej cinnosti.
Cize ak si vozidlo prestriekate povodnou farbou, nemusite to oznamovat organu Policajneho zboru, ani absolvovat KO. Ak zmenite farbu vozidla, oznamenie tejto zmeny je pre Vas povinne a podmienene absolvovanim KO. Na zmenu farebneho vyhotovenia sa neda aplikovat administrativna kontrola.
S pozdravom
Zrubak
takze sila
30.04.2010 22:34 -
Re: po prestriekni auta kontola originality?
clovek vimeni ziarovku a musi utekat na kontrolu originality noo to uz nevedia co za hluposti vymýšľať
clovek vimeni ziarovku a musi utekat na kontrolu originality noo to uz nevedia co za hluposti vymýšľať
01.05.2010 09:40 -
presne tak zachvilku natankujem a pojdem to hlasit na zivotne postredie... boze moj takze uz len nastiekat auto do povodnej farby fakt bomba
a inak nedalo mi to a musel som im este napisat presne znenie emailu vam tu dam aby ste mali predstavu odpoved tu dam hned ked pride:
no dakujem za vysvetlenie
ja som bol na KO a tam merali aj hlbku farby a chcem sa opytat co sa stane ak aplikujem novu farbu na auto a hrubka farby nebude splnat normy pre tuto polozku? znamena to ze auto nebude sposobile na cestnu premavku?? a teda aby splnalo tieto podmienky budem musiet auto obusit az na plech co znamena dalsie vydaje na zmenu farby... kazdopadne je to vsetko zaujimave a vopred dakujem za odpoved s pozdravom Ruttkay
no a toto mi odpisal inak poslali to o 23:20
Dobry den p. Ruttkay,
hrubka povlakovej vrstvy po prestriekani celej karoserie nema vplyv na sposobilost vozidla na cestnu premavku. Meria sa pre iny ucel.
S pozdravom
Zrubak
presne tak zachvilku natankujem a pojdem to hlasit na zivotne postredie... boze moj takze uz len nastiekat auto do povodnej farby fakt bomba :-(
a inak nedalo mi to a musel som im este napisat presne znenie emailu vam tu dam aby ste mali predstavu odpoved tu dam hned ked pride:
no dakujem za vysvetlenie
ja som bol na KO a tam merali aj hlbku farby a chcem sa opytat co sa stane ak aplikujem novu farbu na auto a hrubka farby nebude splnat normy pre tuto polozku? znamena to ze auto nebude sposobile na cestnu premavku?? a teda aby splnalo tieto podmienky budem musiet auto obusit az na plech co znamena dalsie vydaje na zmenu farby... kazdopadne je to vsetko zaujimave a vopred dakujem za odpoved s pozdravom Ruttkay
no a toto mi odpisal inak poslali to o 23:20
Dobry den p. Ruttkay,
hrubka povlakovej vrstvy po prestriekani celej karoserie nema vplyv na sposobilost vozidla na cestnu premavku. Meria sa pre iny ucel.
S pozdravom
Zrubak
02.05.2010 13:01 -
no dobre tak ked sa v lete opálim ta pôjdem teda na tu kontrolu originality len by ma zaujumalo ci sa im tam chce kontrolovat stare Š120 ktorým vybledla horcicova farba za tých 30-rokov pod slnkom na zltu to je tiez prdel no nie
no dobre tak ked sa v lete opálim ta pôjdem teda na tu kontrolu originality len by ma zaujumalo ci sa im tam chce kontrolovat stare Š120 ktorým vybledla horcicova farba za tých 30-rokov pod slnkom na zltu to je tiez prdel no nie:-p
03.05.2010 10:48 -
ale je to vsetko nahlavu idem im len o to nahabat co najviac penazi hajzli jedny... ale tak nech to maju no... ale ja im do pokladne urcite neprispejem
ale je to vsetko nahlavu idem im len o to nahabat co najviac penazi hajzli jedny... ale tak nech to maju no... ale ja im do pokladne urcite neprispejem :D
03.05.2010 19:02 -
no ja nevravim ze sa mi modro seda metaliza (alebo aka to je ) ale vedel by som si ho predstavit v ciernej farbe s cervenou perletou alebo nieco podobne by som veelmi chcel ale nakolko je to stare aute aj ked mazel tak si ho nestriekam do nejake pekne sedej METALIZOVANEJ farby aj ked na tu nemam pistol tak sa bojim ze metaliza nebude rozprasena ako s apatri
no ja nevravim ze sa mi modro seda metaliza (alebo aka to je :nevim ) ale vedel by som si ho predstavit v ciernej farbe s cervenou perletou alebo nieco podobne by som veelmi chcel ale nakolko je to stare aute aj ked mazel tak si ho nestriekam do nejake pekne sedej METALIZOVANEJ farby aj ked na tu nemam pistol tak sa bojim ze metaliza nebude rozprasena ako s apatri :-(:-(