Zdravím Páni a Dámy,
potrebujem poradiť. Prednedávnom som menila na BX-ku zadné brzdy a popritom asi dve prasknuté hadičky na hydrauliku. Zadok auta mi vzdy automaticky padal, no okedy sa toto spravilo, nespadol. Nechápala som prečo. Po týždni ako auto stálo, spadol. Dnes som sa bola prvýkrát previezť po tejto výmene a všimla som si, že mám nejaký tvrdý podvozok. Predok ako tak, no ked ,,pohojdám,, zadok, pohne sa minimálne a to sa mi nezdá, bo viem ze BX-ká sú ako vo vankúši, čo sa týka tlmenia. Neviem, čím to môže byť a čo mám skontrolovať. Menila sa hadička, čo išla do posilovača bŕzd. Mala som odpojené skoro všetky hadičky z tej zelenej nádobky a nie som si istá, či som tie tri tenké pri sebe nezapojila inak ako boli. Môže to mať niečo spojené s tým tlmením a padaním zadku? Či sú to len prepady a nevadí to. Ďakujem za pomoc.
Zdravím Páni a Dámy,
potrebujem poradiť. Prednedávnom som menila na BX-ku zadné brzdy a popritom asi dve prasknuté hadičky na hydrauliku. Zadok auta mi vzdy automaticky padal, no okedy sa toto spravilo, nespadol. Nechápala som prečo. Po týždni ako auto stálo, spadol. Dnes som sa bola prvýkrát previezť po tejto výmene a všimla som si, že mám nejaký tvrdý podvozok. Predok ako tak, no ked ,,pohojdám,, zadok, pohne sa minimálne a to sa mi nezdá, bo viem ze BX-ká sú ako vo vankúši, čo sa týka tlmenia. Neviem, čím to môže byť a čo mám skontrolovať. Menila sa hadička, čo išla do posilovača bŕzd. Mala som odpojené skoro všetky hadičky z tej zelenej nádobky a nie som si istá, či som tie tri tenké pri sebe nezapojila inak ako boli. Môže to mať niečo spojené s tým tlmením a padaním zadku? Či sú to len prepady a nevadí to. Ďakujem za pomoc.
mas dost LHM ?
Co svetla vyska, je nastavena spravne ?
Zkus s tym pocvicit niekolko krat do najvyssej a najnizsej, co to spravi ?
A nakoniec co perovacie koule ? Kedy boly naposledy kontrolovane, ake maju tlaky ?
m.
Ahoj,
mas dost LHM ?
Co svetla vyska, je nastavena spravne ?
Zkus s tym pocvicit niekolko krat do najvyssej a najnizsej, co to spravi ?
A nakoniec co perovacie koule ? Kedy boly naposledy kontrolovane, ake maju tlaky ?
m.
Menila sa trubka alebo prepadová hadička? (BX nemá posilovač brzd len brzdovy valec ,ventil)
Zadok sa dvíha? Po pripojení hadíc sa dvíhal?
Odvzdušnili ste okruh? V hadici k čerpadlu je LHM?
Pri odpojení hadice k čerpadlu z nej ztečie LHM a čerpadlo nieje schopné si natiahnúť lhm, treba zaliať hadicu LHMkou. Pri každej operácií počas ktorej sa zavzdušní okruh je potrebné odvzdušnenie šróbom na regulátore . 12tka klúč asi.
Vždy ked sa okruh zavzdušní ,aj po odvzdušnení trvá istý čas kým sa okruh sám úplne odvzdušní. Spravidla asi 100km. Po túto dobu sa javí auto ako makšie a zadok drží aj pár dní hore.
+tenké gumenné/plastové hadičky sú len prepady, ich jedinou funkciou je aby boli priechodné a končili v nádrži LHM
Menila sa trubka alebo prepadová hadička? (BX nemá posilovač brzd len brzdovy valec ,ventil)
Zadok sa dvíha? Po pripojení hadíc sa dvíhal?
Odvzdušnili ste okruh? V hadici k čerpadlu je LHM?
Pri odpojení hadice k čerpadlu z nej ztečie LHM a čerpadlo nieje schopné si natiahnúť lhm, treba zaliať hadicu LHMkou. Pri každej operácií počas ktorej sa zavzdušní okruh je potrebné odvzdušnenie šróbom na regulátore . 12tka klúč asi.
Vždy ked sa okruh zavzdušní ,aj po odvzdušnení trvá istý čas kým sa okruh sám úplne odvzdušní. Spravidla asi 100km. Po túto dobu sa javí auto ako makšie a zadok drží aj pár dní hore.
+tenké gumenné/plastové hadičky sú len prepady, ich jedinou funkciou je aby boli priechodné a končili v nádrži LHM
gule su asi mrtve dneska sme sa akurat pokusali menit na mojom , jedna v pohode a jedna ani zaboha odkrutit
gule su asi mrtve dneska sme sa akurat pokusali menit na mojom , jedna v pohode a jedna ani zaboha odkrutit
Dakujem za pripomienky, vsetko to poskusam a potom vam dam vediet...Lhm mam na spodnej hranici o tom viem a viem, ze to moze aj kvoli tomu, uvidim ako sa to zmeni ked ho dolejem...Skusim teda doliat olej aj do hadiciek...Zadok padne asi az po tyzdni stale, dvihanie nie je problem, hned sa zdvihne aj klesne, packa je v dobrej polohe. Predne gule su nove menene a zadne su este stare. Skusim doliat ten olej ak nepomoze, pojdem do servisu nech mi zmeraju tlak a ak ani to, tak skusim zadne gule nove. Predok je o cosi lepsi ako zadok, tak hlavne tie gule treba skontrolovat. Potom sem napisem, dakujem
Dakujem za pripomienky, vsetko to poskusam a potom vam dam vediet...Lhm mam na spodnej hranici o tom viem a viem, ze to moze aj kvoli tomu, uvidim ako sa to zmeni ked ho dolejem...Skusim teda doliat olej aj do hadiciek...Zadok padne asi az po tyzdni stale, dvihanie nie je problem, hned sa zdvihne aj klesne, packa je v dobrej polohe. Predne gule su nove menene a zadne su este stare. Skusim doliat ten olej ak nepomoze, pojdem do servisu nech mi zmeraju tlak a ak ani to, tak skusim zadne gule nove. Predok je o cosi lepsi ako zadok, tak hlavne tie gule treba skontrolovat. Potom sem napisem, dakujem :)
no predne mam vymene a predok je v pohode a zadne bude treba asi vymenit :/
no predne mam vymene a predok je v pohode a zadne bude treba asi vymenit :/
men rovno aj centralnu a nova lhm rovno , a potom to uz pekne hojda a nie skace , a nespina to tak casto
men rovno aj centralnu a nova lhm rovno , a potom to uz pekne hojda a nie skace , a nespina to tak casto