Ahojte, chcem sa vás opýtať, či mi neviete poradiť ako sa dá vybabrať s padaním zadku v bx-ku....no teda zadku hlavne ale aj predok spadne keď dlhšie stoji auto...Dá sa to nejak porobiť, aby to nepadalo? Ďakujem
Ahojte, chcem sa vás opýtať, či mi neviete poradiť ako sa dá vybabrať s padaním zadku v bx-ku....no teda zadku hlavne ale aj predok spadne keď dlhšie stoji auto...Dá sa to nejak porobiť, aby to nepadalo? Ďakujem
Hydraulika v 100% perfektom stave pripadne protipadaci zamok s xantie ... Hodne penez za maly efekt ...
Hydraulika v 100% perfektom stave pripadne protipadaci zamok s xantie ... Hodne penez za maly efekt ...
ano da sa! vprvom rade mat hydru v dobrej kondicii...to znamena mat ok centralnu gulu, regulator tlaku, tesny bezpecnostny ventil, vyskovy korektor ako aj brzdovy ventil, piestnice, gule pruzenia atd...to je ta drahsia varianta lacnejsia je aplikacia protipadacich zamkov z xantie....postup som pisal aj ja.... najdes tu vlakno bolo to tu rozoberane.....
ano da sa! vprvom rade mat hydru v dobrej kondicii...to znamena mat ok centralnu gulu, regulator tlaku, tesny bezpecnostny ventil, vyskovy korektor ako aj brzdovy ventil, piestnice, gule pruzenia atd...to je ta drahsia varianta :-d lacnejsia je aplikacia protipadacich zamkov z xantie....postup som pisal aj ja....:-)) najdes tu vlakno bolo to tu rozoberane.....
vykaslat sa na to , mne pada za 6-7 hodin , ale ved ked funguje vsetko ako ma je hore za par sekund , stihnem akurat tak zapnut svetla a dat pas
vykaslat sa na to , mne pada za 6-7 hodin , ale ved ked funguje vsetko ako ma je hore za par sekund , stihnem akurat tak zapnut svetla a dat pas
Ano zatial mi to nevadi, len v buducnosti by som chcela bud auto znizit alebo vymenit narazniky a prahy a hlavne kolesa a neviem ci by to potom nerobilo zle, keby to padalo.
Ano zatial mi to nevadi, len v buducnosti by som chcela bud auto znizit alebo vymenit narazniky a prahy a hlavne kolesa a neviem ci by to potom nerobilo zle, keby to padalo.
Nemozes tam dat narazniky prahy alebo kolesa ktore by sa v ktorejkolvek polohe dotykali karoserie, BXo moze prepruzit az na dorazy a to by nerobilo dobrotu ...
Nemozes tam dat narazniky prahy alebo kolesa ktore by sa v ktorejkolvek polohe dotykali karoserie, BXo moze prepruzit az na dorazy a to by nerobilo dobrotu ...
No ved preto chcem aby to nepadalo, aby to nesadlo na zem alebo ako. Jasne ze ich nedam centimeter od kolies. Medzera na pruzenie tam bude, len nechcem aby to padalo. Ale dakujem za info, citala som o tej xantii, dam si doporiadku hydrauliku a potom si tam nahodim hento.
No ved preto chcem aby to nepadalo, aby to nesadlo na zem alebo ako. Jasne ze ich nedam centimeter od kolies. Medzera na pruzenie tam bude, len nechcem aby to padalo. Ale dakujem za info, citala som o tej xantii, dam si doporiadku hydrauliku a potom si tam nahodim hento. :)
Nejako to stale nechapem, aj ked spravis hydrauliku tak aby auto nepadalo stale musi byt schopne bez problemov prejst s najnizsej polohy do najvyssej takze nijak to neovplyvnuje narazniky alebo kolesa ...
Nejako to stale nechapem, aj ked spravis hydrauliku tak aby auto nepadalo stale musi byt schopne bez problemov prejst s najnizsej polohy do najvyssej takze nijak to neovplyvnuje narazniky alebo kolesa ...
ja som si kupil tiez zamky, zohnal par trubiek a potom som sa na to s chutou vysr..
nech len všetci čumia a lámu si hlavičky co je to za auto a co mam nalozene v kufri ze je tak padnute a podobne ,proste ked auto spí tak spí ,netreba ho znásilnovat
ja som si kupil tiez zamky, zohnal par trubiek a potom som sa na to s chutou vysr.. :-d
nech len všetci čumia a lámu si hlavičky co je to za auto a co mam nalozene v kufri ze je tak padnute a podobne ,proste ked auto spí tak spí ,netreba ho znásilnovat :-d
ja som to mal znizene, tym, ze som posunul paky regulatorov na tiahlach, ale tym sa skrati draha piestu, takze mozno radsej dat aj tvrdsie gule aby to neslo na doraz pri poriadnom "hupaku"
videl som aj borca co to jazdil v spodnej polohe, cista kopirka cesty...staci jedna jama a mas po prdeli a to doslova
a zaklad su kolesa, s poriadnymi kolesami to vyzera a hlavne sedi jak priklincovane, vid moj Citron byvaly .link. dufam, ze este niekde spokojne brazdi cesty
ja som to mal znizene, tym, ze som posunul paky regulatorov na tiahlach, ale tym sa skrati draha piestu, takze mozno radsej dat aj tvrdsie gule aby to neslo na doraz pri poriadnom "hupaku" ;-)
videl som aj borca co to jazdil v spodnej polohe, cista kopirka cesty...staci jedna jama a mas po prdeli a to doslova :-))
a zaklad su kolesa, s poriadnymi kolesami to vyzera a hlavne sedi jak priklincovane, vid moj Citron byvaly http://www.bxclub.cz/profiles/tomass dufam, ze este niekde spokojne brazdi cesty :-)
na několik Bx jsem montoval zámky na zadek ( třeba Pájovi na 16V ... ) tenhle zadní je na mém .... .link. , na svém Brejku mám zámky oba , jak zadní, tak přední.
na několik Bx jsem montoval zámky na zadek ( třeba Pájovi na 16V ... ) tenhle zadní je na mém .... http://imageshack.us/f/6/bxzamek.jpg/ , na svém Brejku mám zámky oba , jak zadní, tak přední.
Tomass: Keby bol skrateny piest, tak jeho draha by bola rovnaka aj pri znizenej vyske a tym padom by ostalo pruzenie rovnake nie? Dalo by sa to takto nejak vymysliet?
Tomass: Keby bol skrateny piest, tak jeho draha by bola rovnaka aj pri znizenej vyske a tym padom by ostalo pruzenie rovnake nie? Dalo by sa to takto nejak vymysliet? :D
neviem teda kto by ti skracoval piesty na BXku , ale kazdopadne cim nizsie, tym to musi byt tvrdsie aj keby si tam mala kratke piesty lebo by nemali dostatocne dlhu drahu na makke pruzenie a to sa da takto polemizovat aj tak iba o predku, v zadu uz je to aj teoreticky nemozne
neviem teda kto by ti skracoval piesty na BXku :) , ale kazdopadne cim nizsie, tym to musi byt tvrdsie aj keby si tam mala kratke piesty lebo by nemali dostatocne dlhu drahu na makke pruzenie a to sa da takto polemizovat aj tak iba o predku, v zadu uz je to aj teoreticky nemozne :-))
Priateľ nad tým stále rozmýšľa a nevieme na nič prísť Je vôbec nejak teda možné znížiť bx?
Priateľ nad tým stále rozmýšľa a nevieme na nič prísť :D Je vôbec nejak teda možné znížiť bx? :-(
je na tiahlach vyskovych koletorou ale potom je to tvrdsie a skor odidu perovaky capy silembloky atd ja som to robil
je na tiahlach vyskovych koletorou ale potom je to tvrdsie a skor odidu perovaky capy silembloky atd ja som to robil :-)
Normalne na vyskacoch, bude to viac drncat ale to je asi ucel sportoveho znizenia nie ?
Normalne na vyskacoch, bude to viac drncat ale to je asi ucel sportoveho znizenia nie ? :-D
najprv nez zacnes nieco resit namontu prazdne alebo prasknute gule a viskusaj si jazdne vlasnosti zarucujem ti ze po dvoch troch dnoch budes rada ze to pruzi ako to pruzilo (ked ich das naspet samozrejme)
najprv nez zacnes nieco resit namontu prazdne alebo prasknute gule a viskusaj si jazdne vlasnosti zarucujem ti ze po dvoch troch dnoch budes rada ze to pruzi ako to pruzilo (ked ich das naspet samozrejme):-d
jasne posun tiahla na regulatoroch vysky, padne ti o par centy resp podla toho jak si to nastavis a v pohode jazdis, komfort sa nijak rapidne neznizi a to som mal este aj 195/55 gumy...najjednoduchsia cesta s najvacsim efektom
a mozno by nebolo odveci tie regulatory aj rozobrat a vycistit aby mali citlivy chod a v pohode si zvykli na novu polohu - aby sa ti potom auto stavalo vzdy pekne do rovnakej, novo nastavenej vysky/nisky
jasne posun tiahla na regulatoroch vysky, padne ti o par centy resp podla toho jak si to nastavis a v pohode jazdis, komfort sa nijak rapidne neznizi a to som mal este aj 195/55 gumy...najjednoduchsia cesta s najvacsim efektom
a mozno by nebolo odveci tie regulatory aj rozobrat a vycistit aby mali citlivy chod a v pohode si zvykli na novu polohu - aby sa ti potom auto stavalo vzdy pekne do rovnakej, novo nastavenej vysky/nisky :)
No dobre začnem o tom uvažovať V sobotu sa menila komplet hydraulika..gule predne mam nove, zadne este musim vymenit ale hadicky su komplet vymenene, konecne nic netecie a od piatku drzi zadok hore Tak uvidime dokedy a ako to bude dalej..Znizenie sa bude riesit neskor, ale dakujem za info, treba uz nad tym pomaly rozmyslat
No dobre začnem o tom uvažovať :) V sobotu sa menila komplet hydraulika..gule predne mam nove, zadne este musim vymenit ale hadicky su komplet vymenene, konecne nic netecie a od piatku drzi zadok hore :D Tak uvidime dokedy a ako to bude dalej..Znizenie sa bude riesit neskor, ale dakujem za info, treba uz nad tym pomaly rozmyslat :)
netreba posuvat ništ, ja som si spravil "znizenu" dialnicnu polohu koli lepsej aerodynamike, jednoduchym vyrezanim pozicie na plechu paky ovladania výšky.. operacia na 30 minut, len je dolezite ju dat blizsie k jazdnej polohe inac bude bx liezt az na zem
rozmyslal som aj nad celym ozubenim toho plechu ale prislo mi to zbytocne
netreba posuvat ništ, ja som si spravil "znizenu" dialnicnu polohu koli lepsej aerodynamike, jednoduchym vyrezanim pozicie na plechu paky ovladania výšky.. operacia na 30 minut, len je dolezite ju dat blizsie k jazdnej polohe inac bude bx liezt az na zem :)
rozmyslal som aj nad celym ozubenim toho plechu ale prislo mi to zbytocne :-d