nebudu popisovat, co všechno se mi včera v Ústí nad Labem přihodilo, ale důsledkem je, že jsem přišel o fridex a mám teď zamrzlý chladící systém. Řeším, jak co nejšetrněji rozmrazit a dát nemrzku. Několikrát na chvíli nastartovat asi nejlepší řešení nebude, že jo?
nebudu popisovat, co všechno se mi včera v Ústí nad Labem přihodilo, ale důsledkem je, že jsem přišel o fridex a mám teď zamrzlý chladící systém. Řeším, jak co nejšetrněji rozmrazit a dát nemrzku. Několikrát na chvíli nastartovat asi nejlepší řešení nebude, že jo?:nevim
Čau Dalle.Jestli tam máš nalitou vodu tak to jedině dát do vytápěné garáže nebo dílny. Jestli už máš zamrzlé i čerpadlo tak tím startováním můžeš zničit rozvoďák.
Čau Dalle.Jestli tam máš nalitou vodu tak to jedině dát do vytápěné garáže nebo dílny. Jestli už máš zamrzlé i čerpadlo tak tím startováním můžeš zničit rozvoďák.
Garáž ani dílnu nemám, něco tam zbylo(asi tak třetina) a čerpadlo točí. je hlavně škraloup v expanzce. Napadá mě snad jenom natáhnout k autu prodlužovačku, vzít přímotop a foukat teplý vzduch pod auto...
Garáž ani dílnu nemám, něco tam zbylo(asi tak třetina) a čerpadlo točí. je hlavně škraloup v expanzce. Napadá mě snad jenom natáhnout k autu prodlužovačku, vzít přímotop a foukat teplý vzduch pod auto...
Jestli to máš ještě naředěný tak by to při nastartovaném motoru možná šlo ještě rozehřát, ale co radiátor topení. Jestli je zamrzlý tak to z něj nedostaneš.
Jestli to máš ještě naředěný tak by to při nastartovaném motoru možná šlo ještě rozehřát, ale co radiátor topení. Jestli je zamrzlý tak to z něj nedostaneš.
Myslíš, že by se to tam postupně nerozmrazilo? Mě původně napadlo třeba na 5 minut nastartovat, vypnout, za cca 10 minut znovu nastartovat a tak pokračovat, než začne topit, potom vypustit 3 litry vody a nalít fridex.
Myslíš, že by se to tam postupně nerozmrazilo? Mě původně napadlo třeba na 5 minut nastartovat, vypnout, za cca 10 minut znovu nastartovat a tak pokračovat, než začne topit, potom vypustit 3 litry vody a nalít fridex.
Nevím jam moc to máš zamrzlý, to musíš posoudit sám. Můžeš to rozehřívat horkovzdušnou pistolí, přes topení to nech taky foukat. Ale nevím, nevím u nás je teď -8st.
Nevím jam moc to máš zamrzlý, to musíš posoudit sám. Můžeš to rozehřívat horkovzdušnou pistolí, přes topení to nech taky foukat. Ale nevím, nevím u nás je teď -8st.
Tak zkus jestli jde otočit motorem, a jestli jo, ohřej fridex a nalej ho teplý a dopomuž mu horkovzdušnou pistolí
Tak zkus jestli jde otočit motorem, a jestli jo, ohřej fridex a nalej ho teplý a dopomuž mu horkovzdušnou pistolí:-))
motorem otočit jde, dnes jsem 2x krátce nastartoval, ale cca po minutě jsem to raději vypnul
motorem otočit jde, dnes jsem 2x krátce nastartoval, ale cca po minutě jsem to raději vypnul
Tak mu dej teplý fridex, zabrání dalšímu zamrzání a stávající led pomalinku dorozpustí, jestli máš průchozí hlavní chladící okruh, tak to nech klapat na volnoběh a během hodiny to rozmrzne celý, ale nepouštěj ventilátor topení, jinak to bude furt funět studený, přikrej motor nějakou plachtou a pak až bude pod ní hic, pouštěj větrák ale na nízký otáčky, aby to cpalo teplo do radiátoru topení a on povolí, jakmile začne jen malinko protékat, teplo ve fridexu rozmrazí celý radiátor během pár minut.
Tak mu dej teplý fridex, zabrání dalšímu zamrzání a stávající led pomalinku dorozpustí, jestli máš průchozí hlavní chladící okruh, tak to nech klapat na volnoběh a během hodiny to rozmrzne celý, ale nepouštěj ventilátor topení, jinak to bude furt funět studený, přikrej motor nějakou plachtou a pak až bude pod ní hic, pouštěj větrák ale na nízký otáčky, aby to cpalo teplo do radiátoru topení a on povolí, jakmile začne jen malinko protékat, teplo ve fridexu rozmrazí celý radiátor během pár minut.:-d:-d:-d
napůl jo, na topení nepomohlo ani překrýt haupnu dekama a zakrýt nasávací otvory ventilátoru, zítra hodím Rudlu pod okno a dám do něj na půl hoďky přímotop, snad to pomůže. Jinak okruh je průchozí chladič zahřátý stejnoměrně, tak snad pohoda
napůl jo, na topení nepomohlo ani překrýt haupnu dekama a zakrýt nasávací otvory ventilátoru, zítra hodím Rudlu pod okno a dám do něj na půl hoďky přímotop, snad to pomůže. Jinak okruh je průchozí chladič zahřátý stejnoměrně, tak snad pohoda
Tak co Rudla, žije ? Na to topení bych zkusil ještě foukat při zapnutém ventilátoru fénem nebo opatrně horkovzdušnou pistolí do ventilátoru.
Tak co Rudla, žije ? Na to topení bych zkusil ještě foukat při zapnutém ventilátoru fénem nebo opatrně horkovzdušnou pistolí do ventilátoru.
Jak už jsem psal čertovi, dnes dávám Rudlu pod okno, natáhnu prodlužovák a dám do něj přímotop, nebo bych mohl zkusit ten fén do ventilátoru, ale když dám ke spolujezdci přímotop na poloviční výkon, tak bude za chvíli v autě sauna a mělo by to taky v pohodě povolit, tedy doufám....
Jak už jsem psal čertovi, dnes dávám Rudlu pod okno, natáhnu prodlužovák a dám do něj přímotop, nebo bych mohl zkusit ten fén do ventilátoru, ale když dám ke spolujezdci přímotop na poloviční výkon, tak bude za chvíli v autě sauna a mělo by to taky v pohodě povolit, tedy doufám....
Poslušně hlásím, že jsem šel řešit zamrzlé topení, nastartoval jsem a do 5ti minut topilo... A přitom je venku stejně, jak bylo včera.
Poslušně hlásím, že jsem šel řešit zamrzlé topení, nastartoval jsem a do 5ti minut topilo... A přitom je venku stejně, jak bylo včera.:nevim