vie mi niekto poradiť ako dám dole kľučku na predných dverách na sťahovanie okna.Dostal som sa k bx 1,4 a chcem ho rozobrať a čo sa dá tak použiť na bx 1,9
vie mi niekto poradiť ako dám dole kľučku na predných dverách na sťahovanie okna.Dostal som sa k bx 1,4 a chcem ho rozobrať a čo sa dá tak použiť na bx 1,9
Ahoj! Kluku na okna stiahnes len silnym tahom od calunenia ide to dost tazko! Calunenie das dolu tak, ze demontujes tu kluku okna, potom tri skrutky madla dvery ktore potom pohybom nahor uvolnis s klucky otvarania, dalej dolu mriezka reproduktoru pod ktorou su skrutky asi tri, odskrutkujes plast na pake ovladania zrkadla, odskrutkujes plast s tiahla zamku co smeruje hore z calunenia, priborákom uvolnis po obvode calunenia plastove uchytky co zapadaju do otvorov vo dverach a nakoniec miernym naklonenim calunenia od dveri a pohybom nahor uvolnis calunenie z hornej casti dveri. Eto vsjo!
Ahoj! Kluku na okna stiahnes len silnym tahom od calunenia ide to dost tazko! Calunenie das dolu tak, ze demontujes tu kluku okna, potom tri skrutky madla dvery ktore potom pohybom nahor uvolnis s klucky otvarania, dalej dolu mriezka reproduktoru pod ktorou su skrutky asi tri, odskrutkujes plast na pake ovladania zrkadla, odskrutkujes plast s tiahla zamku co smeruje hore z calunenia, priborákom uvolnis po obvode calunenia plastove uchytky co zapadaju do otvorov vo dverach a nakoniec miernym naklonenim calunenia od dveri a pohybom nahor uvolnis calunenie z hornej casti dveri. Eto vsjo!:-))))
Mechanické sťahovanie som mal už dávno, ale ak si správne pamätám, treba trochu rukou zatlačiť tapacír a vytiahnuť spoza kľučky zaisťovaciu (drôtenú) svorku (zboku). Svorka je tuším až za tým "koliečkom. Potom ešte vyskrutkuješ 3 skrutky zo spodnej strany madla dverí, vyskrutkuješ "čudlík" na zaistenie dverí a môžeš demontovať tapacír. Najprv jemne smerom od dverí (môžeš si pomôcť miernym páčením väčším skrutkovačom) smerom od dverí - drží to tam na plastových štuploch (istotne sa ti niektorý/niektoré zlomia), a keď to bude odpáčené tak potom ťahom smerom hore, a je to.
Čalunenie a späťáky samozrejme pasujú, pokiaľ sa jedná o zhodné modely - t.j. oba sú séria I alebo II.
Btw, mám komplet elektrické sťahovanie okien na všetky 4 okná (motorčeky, mechanizmy,prepínače). Ak by si mal záujem...
Mechanické sťahovanie som mal už dávno, ale ak si správne pamätám, treba trochu rukou zatlačiť tapacír a vytiahnuť spoza kľučky zaisťovaciu (drôtenú) svorku (zboku). Svorka je tuším až za tým "koliečkom. Potom ešte vyskrutkuješ 3 skrutky zo spodnej strany madla dverí, vyskrutkuješ "čudlík" na zaistenie dverí a môžeš demontovať tapacír. Najprv jemne smerom od dverí (môžeš si pomôcť miernym páčením väčším skrutkovačom) smerom od dverí - drží to tam na plastových štuploch (istotne sa ti niektorý/niektoré zlomia), a keď to bude odpáčené tak potom ťahom smerom hore, a je to.
Čalunenie a späťáky samozrejme pasujú, pokiaľ sa jedná o zhodné modely - t.j. oba sú séria I alebo II.
Btw, mám komplet elektrické sťahovanie okien na všetky 4 okná (motorčeky, mechanizmy,prepínače). Ak by si mal záujem...:-d
No a zabudol som spätak ktory ked demontujes calunenie drzia skrutky ktore uz budes vidiet
No a zabudol som spätak ktory ked demontujes calunenie drzia skrutky ktore uz budes vidiet:palec
No ale pokial nedas dolu calunenie dvri tak spätak neodmontujes! no a zabudol som u toho calunenia je este skrutka pod ovladanim zrkadla a tak isto musis dat dolu tu blbost s kefou cez co ide paka ovladania zrkadla.
No ale pokial nedas dolu calunenie dvri tak spätak neodmontujes! no a zabudol som u toho calunenia je este skrutka pod ovladanim zrkadla a tak isto musis dat dolu tu blbost s kefou cez co ide paka ovladania zrkadla.